Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN ÖĞRENCİLERİNDEN KAN BAĞIŞI

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2017 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 08:02
Kaynak: İHA
GAÜN ÖĞRENCİLERİNDEN KAN BAĞIŞI

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında Türk Kızılayı tarafından düzenlenen ‘Kan Bağışı ve Teşekkür Plaketi Takdim Töreni’nde konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, organ bağışı ve kan bağışına dikkat çekerek, “Bugün verdiğiniz yarın size geri dönecektir. Yarınlarınız için bugünden yatırım yapın” dedi.

“Kan aynı zamanda candır” diyen Rektör Prof. Dr. Gür, bunu en yakınımızda olan birisinin ameliyat masasında veya kanamalı durumunda acil kan ihtiyacı olduğu zaman anladığımızı vurguladığı konuşmasında; “Gece 2-3’te kan bulmak için aramadığımız kimse kalmıyor. İnsan başına gelince fark ediyor ama istiyoruz ki başımıza gelmeden önce başkalarının da elinden tutalım ve daha sistemik bir şekilde kanamadan hastalarımızı kaybetmeyelim. Gaziantep Üniversitesi olarak topluma duyarlı bir üniversite, çevreci bir üniversiteyiz ve Toplumsal Duyarlılık Projeleriyle özellikle Türkiye’de bir markayız. Bu markanın en önemli göstergelerinden birisi de sizin şefkatli ellerinizle ve kurumlarımızın destekleriyle birçok insandan kan bağışı alarak doğru adreslere bu kanları teslim etmektir. Bundan daha güzel proje olabilir mi? Sizin verdiğiniz kan gün gelecek en acil halde annenize, babanıza veya çok sevdiğiniz birisine masada kan olarak geri dönecektir. O yüzden organ bağışı ve kan bağışı yaparken hiç tereddütsüz vermenizi istiyorum.”

BU PROJELERİ SAHİPLENİN

Sık sık kan verdiğini, birçok kan bağışı programlarına da destek verdiğini ve vermeye de devam edeceklerini belirten Prof. Dr. Gür konuşmasında şunları söyledi: “Çünkü ben bir insanım ve en önemlisi de kanın ne kadar önemli olduğunu bilen bir hekimim. Kan alınma durumunda olduğunuzda bilesiniz ki özellikle kemik iliğindeki yenilenme açısından ara ara kan vermek hem inancımız hem de sağlık açısından çok önemli. Sevgili gençler özellikle bu projeleri lütfen sahiplenin. Başkasının yaptığı projeye özentiyle bakmak yerine siz projelere dahil olun, projeleri siz üretin ki marka değeriniz sizde olsun.”

GAÜN’DEN BİN 950 ÜNİTE KAN BAĞIŞI

“Hedefimiz sadece kan bağışı almak değil, toplumda bilinç oluşturmak ve eğitim vermek” diyen Türk Kızılayı Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdal Ucuz, bu konuda GAÜN Rektörlüğüne destek olduğu için teşekkür ederek, üniversitenin bu konuda çok önemli bir nokta olduğunu ifade etti. Dr. Ucuz, “Gaziantep’te geçen yıl 80 bin ünite kan bağışı aldık. Bu yıl ise 69 bin ünite kan bağışına ulaştık. Geçen yıl yaptığımız ekiplerde üniversitemizde bin 750 ünite kan bağışı aldık. 2017 yılında ise rakamımız bin 950’ye ulaştı. İnşallah bu rakam daha da artacak” diyerek, projede Toplumsal Duyarlılık Projeleri ekibine de destekleri teşekkür etti.

REKORA İMZA ATMAK İSTİYORUZ

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zeynep Güngörmüş, yaklaşık 6 senedir, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü öğrencileri tarafından, Öğretim Görevlisi Aslıhan Terzi liderliğinde Türk Kızılay’ına kan bağışı kampanyalarına destek verildiğini belirterek, bu destekle hem öğrencilerin hem de toplumun kan bağışı konusunda bilgilendirilmesi, duyarlı hale getirilmesi ve kan bağışında istenen sayıya ulaşılmasının hedeflendiğini söyledi. Doç. Dr. Güngörmüş, “Bugün okulumuzda Kızılay kan ekiplerini ağırlayarak, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi personeli ve öğrencilerinin katılımıyla üniversite bünyesinde bir günde en çok kan bağışı sayısına ulaşarak bir rekora imza atmak istiyoruz” dedi.

GAÜN Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fuaye Alanında gerçekleştirilen törende; Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdal Ucuz, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’e teşekkür plaketi takdim etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, Genel Sekreter Yardımcıları Nuh Okumuş ve Mehmet Ali Eminoğlu’nun katıldığı etkinlikte çok sayıda öğrenci ve personel kan bağışı yaptı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.