Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN Öğrencilerinden Türk Halk Müziği Konseri

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından ‘Tadımlık Türküler’ isimli Türk Halk Müziği Konseri dinleyenlere keyifli bir gece yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2017 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 12:46
Kaynak: İHA
GAÜN Öğrencilerinden Türk Halk Müziği Konseri

GAÜN ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği ‘Milli Birlik Hedefleri Çerçevesinde Gençlik Vizyonu Paneli ve Üniversiteler Halk Oyunları Çalıştayı’ kapsamında gerçekleşen Türk Halk Müziği Konserinde Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait çok sayıda eser seslendirildi. Konserin girişinde; Halk oyunları ezgilerinden oluşan çalıştaya özgü bir intro tasarlanarak, her yöreye ait eserler bir bütün haline getirilip konserde yer verildi.
Halk Müziği sanatçılarından Özay Gönlüm’ün ‘Zobalarında Guru Da Meşe Yanıyor’ eseriyle anıldığı gecede İç Anadolu yöresine ait Bozlak türküleri, Gaziantep yöresine ait Barak havaları da yer alırken; Ezogelin türküsünün kısa hikayesi de yansıda görüntülendi. Konserin sonunda GAÜN Kültür Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gaziantep yöresi Halk Oyunları Ekibi mini bir gösteri sundu.
GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen konserde konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “Böyle güzel bir gece yaşattıkları için konservatuarımıza, hocalarımıza ve emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Tekrar bu programların güncellenmesi, ‘Tadımlık Türküler’in arkasından belki ‘Tadımlık Şarkılar’ gelmesini istiyor, hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.