Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN öğretim üyesinden sergi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berna Balcı İzgi tarafından “Annem Prof. Dr. İclal Balcı’ nın Gözüyle Dünya” adlı karma resim sergisi GAÜN Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2017 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:59
Kaynak: İHA
GAÜN öğretim üyesinden sergi

Geçtiğimiz yılın aralık ayında vefat eden GAÜN Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. İclal Balcı’nın hayatının çeşitli dönemlerinde yaptığı resim, kara kalem, yağlı boya, ahşap boyama çalışmalarının yer aldığı sergi, 33 eserden oluşuyor. Sergi hakkında düşüncelerini paylaşan Doç. Dr. Berna Balcı İzgi, “Bu sergiyi annemin açmak istediğini biliyordum. Kısmet olsaydı kendisi yapsaydı daha iyi olurdu ama annemin arzusunu yerine getirmek istedim. Bu çalışmalara “Annemin Gözüyle Dünya” başlığıyla aslında şunu söylemek istedim; annem, sadece bir tıp hekimi değildi. Doğayı, çiçekleri, hayvanları seven biriydi. Çok üretken bir insandı” dedi.

Annesi Prof. Dr. İclal Balcı’yı yad etmiş olmaktan ve böyle bir organizasyonu gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Doç. Dr. Berna Balcı İzgi, “Gaziantep Üniversitesi’nde, çok emeği geçmiş, GAÜN Tıp Fakültesi’nin kurucu üyelerinden biriydi. Ben de bu üniversitenin personeliyim. Üniversitemi seviyorum tabi ki kurumum benim için çok değerli. Üniversitemizin de böyle bir desteği vermiş olması bize ikinci bir anma gibi oldu” şeklinde konuştu.

Sergi; GAÜN Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi’nde 10 Mayıs 2017 tarihine kadar gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.