Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN TBMY ÖĞRENCİLERİNDEN GASKİ VE SKADA’YA TEKNİK ZİYARET

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2018 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:08
Kaynak: İHA
GAÜN TBMY ÖĞRENCİLERİNDEN GASKİ VE SKADA’YA TEKNİK ZİYARET

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından, Öğr. Gör. Erkan Alkan gözetiminde Gaziantep Su ve Kanalizasyon idaresi (GASKİ)  Genel Müdürlüğü Su Tesisleri Dairesi Başkanlığı İçme Suyu Arıtma ve Barajlar Şube Müdürlüğü bünyesindeki SKADA otomasyon sistemi birimine teknik gezi düzenledi.

 

Yaklaşık 60 öğrencinin katıldığı teknik geziye su temini ve iletimi dersini alan öğrencilerin teorikte öğrendikleri bilgileri pratiğe dökmelerini önemli katkı sağladı. Teknik gezi kapsamında öğrenciler içme suyunun temin edilmesinden sonraki aşama olan arıtma aşamalarını detaylıca inceleme fırsatı buldu. Arıtma aşamasından sonra, içme suyunun şehir şebekesine nasıl dağıtıldığını, dağıtılmadan önce hangi aşamalardan geçtiğini, dağıtım sonrası kayıp-kaçakların nasıl tespit edildiğini ve şebekeye ani müdahalelerin nasıl yapıldığını uzmanlar tarafından öğrencilere anlatıldı.

 

SKADA otomasyon sistemi gezisinde, İçme Suyu Veri Toplama ve Otomasyon Şube Müdür V. İslim Arıkan ve Şimal Yüce, Arıtma Tesisi gezisinde ise Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı Personeli Sultan Türkoğlu öğrencilere eşlik etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.