Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’de kişisel anlatılar karma sergisi açıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan “Kişisel Anlatılar Karma Sergisi” GAÜN Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen törenle açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2017 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 04:35
Kaynak: İHA
GAÜN’de kişisel anlatılar karma sergisi açıldı

Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanlarından Doç. Dr. Seher Kurt, Doç. Dr. Cüneyt Kurt, Öğr. Gör. Ünal Kuş, yüksek lisans öğrencileri ve GAÜN Öğr. Gör. Gülfem K. Marakoğlu’nun birlikte düzenlediği Kişisel Anlatılar Karma Sergide 60 eser yer alıyor. Herkesin kendi hayatını anlamlandırmak adına bakış açılarının da resmedildiği sergide, yüksek lisans öğrencilerinin proje doğrultusunda yaptığı çalışmalar yer aldı.

Serginin açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, en eski insan kalıntılarına bakıldığında mağara resimlerini görüldüğünü, o mağara resimlerinde bir hayatın anlatıldığını ifade etti. İnsanoğlunun, bir toplumun gelişip gelişmediğini gösteren en önemli göstergelerden birinin sanata bakış açıları olduğunu kaydeden Prof. Dr. Bayraktar, insan olmanın bir gereği bir şartı olarak sanatın ortaya çıktığını söyledi. Konuşmasında tarihçi olduğunu belirten Prof. Dr. Bayraktar, “1444 senesinde bir Rus ressamın Kazakların göçer hayatıyla ilgili bir resmi bize ciltler dolusu tarih kitabı yazdırdı. O resme bakarak o toplumun, Kazakların nasıl yaşadıklarını çok iyi tahlil edebiliyoruz. Sanat sadece sanat için yapılmaz. Sanat toplum için de yapılır. Toplumun sanat seviyesini yükselttiğimizde birbirine saygı duyan, birbirini anlayan, ötekileştirmeden bir arada kalabilen insan yetiştirmiş oluruz” şeklinde konuştu.

Hatay’ın farklı dinlerin, farklı kültürlerin mecz olduğu, birbirleriyle çatışmadan bir arada yaşayabilme becerisini göstermiş nadir yerlerden biri olduğunu aktaran Prof. Dr. Bayraktar, “Gaziantep de milattan önce 6 binli yıllardan itibaren yerleşimin olduğu, şehir kültürünün olduğu önemli bir mekan. Bu ikisinin buluşturulması bizim için ayrı bir güzel. Sanatçı arkadaşlarımızın buraya kadar gelip bizimle ortak sergi düzenlemesinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kişisel Anlatılar Karma Sergisi; 10 Şubat - 03 Mart tarihlerinde GAÜN Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezinde sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.