Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’DE MATEMATİĞİ SEVDİREN SERGİ

Almanya'da geliştirilen ve birçok ülkede sergilenen ‘Matematiğin Gözünden: IMAGINARY’ isimli gezici uluslararası sergi, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ve bir çok öğrencinin katılımıyla açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2019 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 10:21
Kaynak: İHA
GAÜN’DE MATEMATİĞİ SEVDİREN SERGİ

GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleşen sergide 30'u aşkın ilgi çekici matematiksel görsellerden oluşan eser, katılımcıların matematiksel materyallerini oluşturabilecekleri çeşitli etkileşimli uygulamalar, matematikle ilgili filmlerin gösterildiği film odası ve cebirsel yüzeylerin üç boyutlu heykellerin bulunduğu vitrin yeralıyor.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan GAÜN Dr. Öğretim Üyesi Arzu Zabun, matematiğin önemine ve vazgeçilmezliğine vurgu yaptı. Toplumdaki matematiğin zor olduğuna yönelik düşüncelerin bu tür etkinliklerle yok olacağını ve toplumun matematiği seveceklerini belirten Dr. Öğretim Üyesi Arzu Zabun, “Bu sergi Türkiye’nin bir birçok üniversitesinde gezdi. Bu çalışmaları derslerimizde görüyoruz ama 3 boyutlu şeyleri hayal etmek kolay değil. Amacımız, öğrencilerimizi farklı bir etkinlikle buluşturmak ve farkındalık yaratmak. Öğrencilerimiz açısından, dünyanın gerçek hayatla ne kadar iç içe olduğunu göstermek açısından güzel bir deneyim oldu” dedi. Dr. Öğretim Üyesi Zabun, dünyada birçok ülkede sergilenen ve 24 Mayıs'a kadar açık kalacak sergiye, matematiğe ilgisi olan herkesi davet etti.

Sergiye, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’ün yanı sıra, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şehmus Demir, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Emin Sönmez, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.