Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’de öğrenci festivali

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2019 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:55
Kaynak: İHA
GAÜN’de öğrenci festivali

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Uluslararası Öğrenci Ofisi, Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi ile Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu işbirliğinde hazırlanan ‘Uluslararası Öğrenci Festival’' GAÜN Yeni Meydanda öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 

Uluslararası Öğrenci Festivali kapsamında GAÜN’de öğrenim gören 107 ülkeden öğrenciler, ülkelerine özgü çeşitli kültürel aktiviteler düzenleyerek etnik ve yöresel ürünlerin sergilediler.

‘Doğudan Batıya Adil Bir Dünyaya’ sloganıyla dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye öğrenim görmek için gelen uluslararası öğrenciler, hem kendi kültürlerini tanıtma hem de başka kültürleri tanıma fırsatı elde ettiler.

GAÜN’DE OKUMAK AYRICALIKTIR

Gaziantep Üniversitesinin Uluslararası büyük bir dünya üniversitesi olduğunu vurgulayan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, hayallerinin bir sınırı olmadığını belirtti. Prof. Dr. Gür, “Biz gönlümüze bir set çekmedik, gönlümüzdeki köprüler hepinizi kuşatıp, kıtalar arası yolculuk yapacak kadar büyük bir dünyamız var. Eğer Anadolu insanını ve kardeşlik ruhunu dünyaya aşılayabilirsek adil bir dünyayı o zaman oluşturabiliriz” şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi’nde okumak ayrıcalık olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Gür,” Hem dünya kaliteleri standardında eğitim alırken hem de Gaziantep gibi güzel şehir ortamında yaşam kaliteniz artar, kültürünüzüve iadelerinizi doya doya yaşar iftiharla sergilersiniz. O yüzden biz sizleri kendimizden kabul ettiğimiz için ne yapıyorsak sizin için de aynı şeyin ortamını hazırlıyoruz” dedi.

GAÜN TÜRKİYE’DE YENİ BİR MEŞALE YAKTI

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Gür konuşmasının devamında şunları söyledi: “Uluslararası öğrenci festivalimiz 12 yıldır aralıksız devam ediyor. Bu yıl yenilik yaparak uluslararası festivalimizin ilk ayağını Suriye’den başlattık. Cerablus’ta programın ilk açılışını yaptık. 3 Gün devam edecek. Doyasıya eğleneceksiniz, kültürünüzü yaşayacaksınız ve kaynaşacaksınız. Anadolu çok fedakar ve aynı zamanda da mümbit bir yerdir. Anadolu irfanı dediğimiz şey, paylaşmayı bilen, yanındaki derdiyle dertlenendir. Gamsız ve kedersiz değildir. O yüzdendir ki, neredeyse tüm dünya Suriye’deki meselesinde kenarda dururken, Türkiye yanı başımızdaki Suriyeli kardeşlerimize ev sahipliği yaptı. Eğitime büyük katkı vererek Gaziantep Üniversitesi başta olmak üzere, Suriyeli gençlerimize eğitim veriyoruz. Suriye’deki güvenli bölge olan Cerablus’taki açtığımız meslek yüksekokuluyla da bir önderlik yapıp Türkiye’de yeni bir meşale yaktık. Türkiye 3 milyon 500 bin kişiyi değil, 10 ya da 15 bin kişiyi herhangi bir dünya şehrine bırakırsanız bırakın orada kaos olurdu. Ama sadece Gaziantep’te sadece 500 bine yakın Suriyeli misafirimiz huzur ve barış içerisinde birlikte yaşıyoruz. Bu sadece Türkiye’nin başarabileceği büyük bir zaferdir.”

GAÜN BENİ ŞAŞIRTTI

Gaziantep Üniversitesi’nden çok etkilendiğini özelikle dile getiren Hollanda Büyük Elçiliği Özel Elçi Yardımcısı Paula Sastrowijoto, en çok etkilendiğim olay ise, bir Türk üniversitesinde 107 ülkeden ve 2 binden fazla Suriyeli öğrencileri sıcak bir şekilde ağırlamaları olduğunu vurguladıktan sonra öğrencilere seslenerek şunları söyledi: “ Burada sağladığınız entegrasyonu, Türkçe öğrenmenizi ve Türk yaşam şeklini öğrenmenizi alkışlıyorum. Ayrıca gece gündüz durmadan çalışan GAÜN ekibine teşekkür ediyorum.”

UDEF(Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yasir Temelli, Uluslararası öğrencinin komuoyu tarafından tanınması, bilinmesi, uluslararası öğrenceilerin organizasyon kabiliyetini kazanmaları ve ülkelerini gönüllü medeniyet elçileri olarak tanıtmalarını sağlamak üzere, 12. Uluslararsı öğrenci buluşmasını bu sene 1 Şubat ile 4 Mayıs tarihleri arasında 51 ülke 91 farklı şehirde UDEF olarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

BURADA OLDUĞUNUZ SÜRECE ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Çok güzel bir gün ve güzel bir mekanda olduğunu ifade eden Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, yabancı uyruklu öğrencilere seslenerek şunları söyledi: “Ülkemize ve şehrimize geldiğiniz için teşekkür ederim. Öğrenim gördüğünüz bu şehirde, burada kaldığınız sürece Sanayi Odası olarak elimizden geleni yapacağız. Çünkü Gaziantep bir üretim şehri ve 180 ülkeye ihracat yapıyor, bundan dolayı sizlerle ticaret yapar hale gelebiliriz.”

TÜRKİYE’NİN GÖNÜLLÜ ELÇİLERİ OLACAĞIZ

GAÜN İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Esad Halvani, Gaziantep Üniversitesi’nde okumaktan mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi. GAÜN Mimarlık Bölümü öğrencisi Jameel Ahmed Sufyan ise, ”Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade etiği gibi bizler her birimiz birer kültür elçisiyiz ve mezun olup dünyanın farklı coğrafyalara gittiğimizde Türkiye’nin gönüllü elçileri olacağız ve Türkiye her zaman bizim ikinci vatanımız olarak devam edecektir. Bu sebepten dünyanın dört bir tarafından Gaziantep Üniversitesine gelen Suriye’nin, Somali’nin, Fas’ın, Filistin’inin, Doğu Türkistan’ın, Arnavutluk’un, Azerbaycan’ın, Bangladeş, Endonezya’nın ve diğer ülkelerin kardeşlerimizle bu kutlu yolda aynı inançla aynı azimle yürüyor ve yürümeye devam edeceğiz.

Konuşmalardan sonra Suriyeli çocuklar korosu altı farklı dilde şarkılar söyledikten sonra GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından hazırlanan konsere geçildi. Konserden sonra, halk oyunları, koro ve ritim gruplarından oluşan ‘Renklerin Tınısı’ gösterimi sunuldu. Ayrıca GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tekstil ve Tasarımı Bölümü Akademisyenleri tarafından hazırlanan ‘Geleneksel Kıyafet Tanıtımımızı’ gerçekleştirildi.

Uluslararası Öğrenci Festivaline konuşmacıların yanı sıra, Gaziantep Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Metin Bedir ve Prof. Dr. Şehmus Demir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Yılmaz, RTÜK Temsilcisi Doç. Dr. Hamit Ersoy, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete,Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, GAÜN Genel Sekreter Yardımcısı Nuh Okumuş’un yanı sıra çok sayıda Gaziantep Üniversitesinde eğitim gören öğrenci katıldı.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.