Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’de Türkmen gecesi konseri

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen Türkmen Gecesi konserinde sahne alan Mehmet Özbek’in Türkmen Türküleri’ni seslendirdiği konser, GAÜN’lü öğrencilere coşkulu bir gece yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2017 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:22
Kaynak: İHA
GAÜN’de Türkmen gecesi konseri

Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konser, İstiklal Marşı ve Türkmeneli Marşı söylenmesiyle başladı. Ardından, Suriye-Türkmen Sanatçısı, Şair, Yazar Adil Şan sahne aldı. Sanatçı Mehmet Özbek’in kendi bestelerinin seslendirildiği gecede Kerkük türkülerine katılımcılar da eşlik etti. Kerkük Türkmenlerinin müzik ve kültürünün konu edildiği konserde; Mum Kimin Yanan Kerkük, Altın Hızma Mülayim, Bu Dağda Dolanırsan gibi birbirinden güzel eserler seslendirildi.

TÜRKİYE VE TÜRKMEN VARLIĞI BUGÜNÜN MESELESİ DEĞİL 

Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Türkmeneli Marşı’nda ‘Biz Müslüman’ız’ ibaresi geçtiğini belirterek, Müslüman’ın aynı zamanda sadece kendisine değil mazlum ve mağdur olan herkese el uzattığını; dinine, diline, ırkına, meşrep ve mezhebine bakmadığını söyledi. Prof. Dr. Gür, “Bu coğrafyadaki Türkiye ve Türkmen varlığı, bugünün değil, bin yılların meselesi. Orada olan Türkmen kardeşlerimiz yıllarca dimdik ayakta kaldı. Nice azınlıklar Birleşmiş Milletler tarafından çok abartılı bir şekilde büyüteçle gösterilirken Türkmenler maalesef orada yok sayıldı. Eğer Türkiye el uzatmazsa onların sesini duyacak kimse yoktu. Bizim dünyamızda dil, din, gönül birliği hiç fark etmez mazlum ve mağdursa gönül ve toy birliğimizde varsa o kardeşlerimize el uzatmaktan çekinmiyoruz” dedi.

HEP MAZLUMUN YANINDA OLDUK

GAÜN Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Akademik Danışmanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar ise, “Bugüne kadar Altaylardan Kafkasya’dan, en son Kazakistan’dan Yesi Topluluğu olmak üzere birçok topluluğu getirdik. Bugün de yanı başımızda dramların yaşandığı Irak’tan ve Suriye’den sanatçılarımızı getirerek onlarla ne kadar benzer olduğumuzu, nasıl aynı duyguları, ezgileri paylaştığını buradaki insanlarımıza göstermek, anlatmak istedik. Onlara da Türkiye’de kendilerini seven insanların olduğunu, gönül bağı olduğunu göstermek arzusuyla bu etkinliği düzenledik” diye konuştu.

GAÜN TÜRKMENLERİN NAMINA BAYRAK KALDIRDI

Türkmeneli Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Muzaffer Arslan ise konuşmasında, “Bugün Gaziantep Üniversitesi Türkmenlerin namına burada bir bayrak kaldırmıştır. Onun için sizler sahip olduğunuz müddetçe bizler orada mücadelemizi sürdürdüğümüz müddetçe hiç kimse Türkmen toprağına daha doğrusu Türk toprağına göz dikemez. Türkiye güçlendikçe biz de güçleneceğiz. Şu anda Türkiye’de de bu davanın sahiplenildiğini görüyoruz, hissediyoruz. Onun için bizler çok umutla ve ümit doluyuz. Bundan sonra Türkiye ile birlikte o topraklarda haklarımızı arayacağımıza inanıyoruz” yeklinde konuştu.

Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Başkanı Ali Taşdoğan ise konuşmasında, topluluk olarak yapılan bu etkinliklerle milli varlığımızın ve birliğimizin daha da sağlamlaşması yolunda önemli adımlar atıldığını kanıtladığını çalışmalarını istek ve inançla sürdürdüğünü söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.