Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZDAŞ, İslahiye ve Nurdağı'nda doğal gaz dağıtımına başladı

Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde vatandaşları doğal gazla buluşturan GAZDAŞ, 16,5 milyon TL yatırımla ilçelerdeki altyapı kurulumlarının yüzde 80'inini tamamladığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2017 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:19
Kaynak: İHA
GAZDAŞ, İslahiye ve Nurdağı'nda doğal gaz dağıtımına başladı

GAZDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Tanju Koçak, yeni yatırım bölgelerinde doğal gaza geçecek vatandaşları iç tesisatlarını yetkili firmalara yaptırmaları konusunda uyardı.

GAZDAŞ, altyapı çalışmalarını tamamladığı İslahiye ve Nurdağı ilçelerine doğal gaz sunmaya başladı. Nurdağı ilçesinde 73.000 metre, İslahiye ilçesinde ise 64.000 metre çelik ve polietilen hat yapımı gerçekleştiren GAZDAŞ, her iki ilçede toplamda 137.000 metre boru hattı ve 950 adet servis kutusu montajı gerçekleştirdi. Her iki ilçede, imarlı bölgelerin altyapılarını yüzde 80 oranında tamamlayan GAZDAŞ, İslâhiye'de 10.800 aboneye, Nurdağı'nda ise 7.400 aboneye doğal gaz altyapısını ulaştırıyor.

İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde toplam 16,5 Milyon TL yatırım yaptıklarını dile getiren GAZDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Tanju Koçak, "İlçelerimizde 2 adet basınç düşürme istasyonu inşaatını tamamlayarak Kasım ayı başı itibariyle hizmete açtık. İstasyonlarımızın geçici kabullerini BOTAŞ ile birlikte yaparak ilçelerimize gaz arzını sağladık. İlçelerimize Ekim ayında hizmete açtığımız 2 adet işletme ofisimizden vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık. Çevreci, ekonomik ve temiz yakıt olan doğal gazdan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın GAZDAŞ İslahiye ve Nurdağı İşletme Şefliklerimize müracaat etmeleri yeterli olacaktır" dedi.

Doğal gaza geçecek vatandaşların iç tesisat kurulumları konusunda seçecekleri firmaların GAZDAŞ tarafından yetkilendirilmiş olmalarına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Koçak, "Doğal Gaz Piyasası İç Tesisat Yönetmeliği'ne göre iç tesisat kurulumları ancak bölgenin dağıtım şirketi tarafından yetkilendirilmiş firmalar tarafından yapılabilmektedir. İslahiye ve Nurdağı'ndaki vatandaşlarımız da iç tesisat kurulumlarını yaptırdıkları firmaların GAZDAŞ tarafından yetkilendirilmiş olduğuna ve Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip kişileri çalıştırdıklarına dikkat etmeliler. GAZDAŞ tarafından sunulan proje onayı olmaksızın evlerde iç tesisat kurulumuna başlanmaması önemli. Aksi takdirde ilerleyen süreçte vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaları kaçınılmaz" dedi.

Önümüzdeki 5 yılda 500 bini aşkın aboneye ulaşılacak

"Yaptığımız yatırımlarla Gaziantep, Kilis, Nizip, Oğuzeli, İslahiye ve Nurdağı olmak üzere bölgemizdeki iki il, dört ilçemizde toplam 332.000 BBS aboneye ulaşmış durumdayız" diyen Koçak, önümüzdeki dönem planlarına ilişkin de bilgi verdi. GAZDAŞ bu yılın başında Gaziantep Dağıtım Bölgesi'ne dahil edilen Yavuzeli ve Araban ilçelerinde yatırım çalışmalarına 2018 yılında başlamayı planladıklarını açıklayan Koçak, 2,2 milyon nüfuslu Gaziantep bölgesinde, önümüzdeki 5 yıl içinde 180 milyon TL yatırımla doğal gaz sunulan abone sayısını 520 bine çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

Doğal gaz bağlatmak isteyenlere Şekerbank'tan faizsiz 18 ay kredi

Tanju Koçak, GAZDAŞ olarak Şekerbank ile yaptıkları iş birliğini de hatırlatarak "İç tesisat kurulumlarında Şekerbank'ın EKOkredi imkânından faizsiz bir şekilde 18 ay vadeli olarak faydalanılabilir. Bu sayede vatandaşlarımızın finansal nedenlerle doğal gaza geçişlerini ertelemelerine gerek yok. Özellikle Şekerbak'ın apartman yönetimlerine sunduğu kredi kullanma kolaylıkları mutlaka sormalılar" açıklamasında bulundu.

İç tesisat konusunda yetkili firmalar Gazdas.com web sitesinde Gaziantep Bölgesi seçilip İç Tesisat bölümüne girilerek veya GAZDAŞ İşletme Müdürlükleri aranarak öğrenilebilir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.