Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazetecilere baskılar artıyor

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat, 10 Ocak Çalışan Gazetecileri günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2019 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:58
Kaynak: İHA
Gazetecilere baskılar artıyor

Özpolat, bağımsız ve özgür basının demokratik, hukuk devletinin en önemli unsurlarından birisi olduğunu belirterek, mesleğini baskılara ve zorluklara rağmen gece gündüz demeden icra eden tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Özpolat, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” sözlerini hatırlatarak, basının önemine vurgu yaptı.

BASIN NE KADAR ÖZGÜRSE ÜLKE DEMOKRASİSİ DE O KADAR GÜÇLÜDÜR

Özpolat, özgür ve sınırlamalardan arınmış medyanın demokratik ve şeffaf toplumun temel unsuru olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti: ““Demokrasinin olmazsa olmaz unsurlarından biri düşünce ve ifade özgürlüğüdür. Halkın doğru haber almasını sağlayan, gerçeklere ayna tutan basın toplumun gözü, kulağı ve vicdanı konumundadır. Yasama, yürütme, yargıyı kamu adına denetleyen 4. güç olan basın ne kadar özgürse ülke demokrasisi de o kadar güçlüdür. Ancak bugün Türkiye’de, böyle bir tablodan söz etmek mümkün değildir. Ülke olarak medyanın, baskı ve sansürü en ağır olarak yaşadığı karanlık bir dönemden geçmekteyiz. İktidar eliyle halkın haber alma özgürlüğü engellenmekte, gerçekleri duyurmaya çalışan gazetelere ağır sansürler uygulanmakta, vergi müfettişleriyle tehdit edilmektedir. Gazeteciler sadece mesleklerini yaptığı için suçlanmakta, mahkemelerde yargılanmakta, hedef gösterilip haksız gerekçelerle tutuklanmaktadır. Tüm bunlara rağmen, toplumun doğru bilgilendirilmesi, aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getiren gerek yerel, gerek ulusal, yazılı ve görsel basındaki basın emekçileri, kamuoyuna haber ulaştırmak için zor şartlarda gece gündüz emek harcamaktadır. Kalemini halk için, toplumu doğru bilgilendirmek için, gerçekleri duyurmak için kullanan, gerçeklerin peşinden koşan gazetecilerimizin ve basın emekçilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.