Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazi kentte Milli Mücadele Müzesini 157 bin kişi ziyaret etti

Gaziantep'te Milli Mücadele Müzesini son bir 1 yılda 157 bin kişi ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2018 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2023 10:00
Kaynak: İHA
Gazi kentte Milli Mücadele Müzesini 157 bin kişi ziyaret etti

Gaziantep’in kurtuluş mücadelesinde önemli bir role sahip olan ve dönemin zorluklarının üç boyutlu figürlerle anlatıldığı müze, Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilerek 25 Aralık 2017 tarihinde yeniden ziyarete açıldı. Ziyarete açıldığı günden itibaren yoğun ilgi gören müzeyi 1 yılda toplam 157 bin kişi ziyaret etti.

Müzeyi gezen ve şehir dışından gelen ziyaretçiler, müzenin Kurtuluş Savaşı'nda yaşanan zorlukları anlattığını belirterek, içindeki figürlerin çok gerçekçi olduğunu herkesin gelip bu müzeyi gezmesi gerektiğini, ücretsiz olmasının da çok güzel olduğunu ifade etti.

MÜZE 12 ODA VE MAĞARALARDAN OLUŞUYOR

Hazırlanan tasarım projesi ile restore edilen müze toplamda 12 odalı tarihi iki yapı ve yapıların altındaki mağaralardan oluyor. Müzenin girişinden itibaren tarihi yapının ev yaşamının geçtiği avlusu (hayatı) ile ilk sergi alanına ulaşılıyor. İçerik akışı müze güzergahı çerçevesinde kronolojik olarak İngiliz ve Fransızlara karşı yürüten mücadeleyi ve Gaziantep’te gerçekleşen önemli olaylar anlatılıyor.

KASTEL VE LİVASLAR DA GÖRÜLEBİLİYOR

Milli Mücadele Müzesi bodrum katında bulunan İhsan Bey Kasteline uzanan mağara hattında ise eşsiz yer altı yapıları kastel ve livaslar görülebiliyor. Doğal mağaralar ile tonozlu bağlantı galerileri toplam bin 100 metrekare gezi alanı bulunan müzede, yakın dönemin yaşanılan ülke ve toplum tarihi açısından bir milat olarak kabul edilen, 15 Temmuz darbe girişimi ve yaşanılan destansı halk direnişinin sembolü olan Ömer Halisdemir’in kahramanlık öyküsü de 3 boyutlu olarak yer alıyor.

Gaziantep’in mimari, kentsel, yapısal, kültürel ve tarihi özelliklerini gösteren müze, kent turizmi ve kültürüne önemli katkı sağlıyor.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.