Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep açık ara “EVET” dedi

Gaziantepliler, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve yeni anayasa için yapılan referandumda yüzde 62,46 ile açık ara “Evet” dedi. Olaysız geçen halk oylamasında, Gaziantep’te hayır oyları yüzde 37,53’te kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2017 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 06:11
Kaynak: İHA
Gaziantep açık ara “EVET” dedi

Her seçimde Ak Parti’nin en fazla oy aldığı iller arasında yer alan Gaziantep’te, yapılan halk oylamasında da tahminler doğru çıktı. Son 15 yıldan bu yana Ak Parti’nin yüzünü güldüren illerin başında gelen Gaziantep yine, hükümetin referandum başarısında büyük rol oynadı.

“GÖZÜM GAZİANTEP”TE DEMİŞTİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum çalışmaları başlarken ilk mitinglerinden birini Gaziantep’te yapmış ve “Referandum akşamı gözüm Gaziantep’teki sandıklardan çıkacak sonuçta olacak” demişti. Gaziantepliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beklentilerini bu referandum da boşa çıkarmadı.

 

5 BİN 500 POLİS VE JANDARMA GÖREV ALDI

 

Gaziantep'te sabah 07.00'de başlayan referandum için oy kullanma işlemlerinde 5 bin 500 polis ve jandarma görev aldı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve yeni anayasa için yapılan halk oylaması, Gaziantep ve ilçelerindeki okullarda kurulan 3 bin 345 sandıkta saat 07.00'de başladı. Toplam 1 milyon 178 bin 748 seçmenin bulunduğu kentte vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanma işlemi için sandıklara geldi. Yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı kentte toplam 5 bin 500 polis ve jandarma görev yaptı.

 

SEÇMENLER ENGEL TANIMADI

 

Engeline rağmen sandıklara akın eden seçmenlerden bir kısmı yürüteç, koltuk değneği, çocukları ve sağlık görevlilerin yardımıyla oyunu kullanırken, bir yaşlı çift ise el ele tutuşarak sandığa gitti.

 

Rahatsızlığı nedeniyle Sağlık Bakanlığına müracaat eden hasta ve yaşlılar ise sağlık ekipleri tarafından evlerinden alınarak, oy kullanacağı okullara götürüldü. Burada sağlık görevlilerin nezaretinde oyunu kullanan vatandaşlar, yine ambulanslarla evine geri götürüldü. Kimi vatandaşlar ise yürüteç ve çocuklarının yardımıyla evlerinden oy kullanacakları okula kadar yürüdü. Oylarını çocuklarının da yardımıyla kullandı. Bazı seçmenler koltuk değnekleri ve okullardaki korkuluklara tutunarak kayıtlı oldukları sandığa gitti. Yaşlı bir çift ise birbirlerine destek olmak için el ele oyunu kullanmak için sandık başına gitti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.