Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Basketbol’a TOFAŞ çarptı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 26. haftasında Gaziantep Basketbol deplasmanda TOFAŞ’a 77-67 yenildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2019 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:11
Kaynak: İHA
Gaziantep Basketbol’a TOFAŞ çarptı

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta TOFAŞ'tan Muhsin Yaşar'ın 7 sayılık bireysel performansına, Gaziantep Basketbol Jekiri ve McKissic ikilisiyle karşılık verince, 6. dakika 9-9 eşitlikle geçildi. TOFAŞ'ın iyi pota altı savunması karşısında Vasiliauskas ve Haciyeva ile dış atışlardan skor üreten konuk ekip, ilk çeyreği 19-14 önde kapattı.

İkinci periyoda iyi başlayan Gaziantep temsilcisi, Vasiliauskas ve McKissic'in dış atışlardan, Doğan Şenli'nin ise pota altından ürettiği sayılarla 16. dakikada farkı çift hanelere (18-29) çıkardı. Açılan farkı kontrollü oyunla dengede tutan Gaziantep Basketbol, soyunma odasına da 10 sayılık farkla 42-32 galip durumda gitti.

Üçüncü periyoda rakibine karşı daha baskılı bir oyun sergileyerek başlayan TOFAŞ, Mejia ve Weems'in set hücumlarından bulduğu sayılarla 26. dakikada farkı 6 sayıya (42-48) indirdi. Başantrenör Orhun Ene'nin mola ve değişiklikleriyle oyunun kontrolünü eline alan mavi-yeşilliler, Barış Ermiş ve Kadji'nin skor katkısıyla çeyreğin bitimine 47 saniye kala farkı 1'e düşürdü. Son hücumda Doğan Şenli'nin turnikesiyle sayı bulan Gaziantep Basketbol, final periyotuna 50-47 önde girdi.

Son periyoda temkinli başlayan konuk ekip, Doğan Şenli ve Thomas'ın boyalı alandan bulduğu sayılarla 32. dakikada farkı 5'e çıkardı: 52-47. Oyundaki sertliğini arttıran TOFAŞ, Mejia ve Barış Ermiş ile sayılar buldu ve 35. dakikada skoru lehine çevirdi: 59-57. Mejia'nın asist ve sayılarıyla 37. dakikada skoru 65-61'e getiren TOFAŞ, bu dakikadan itibaren oyun kontrolünü iyice eline alarak, maçtan da 77-67 galip ayrıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.