Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Gaziantep, Güneydoğu’nun kalbidir”

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 07:09
Kaynak: İHA
“Gaziantep, Güneydoğu’nun kalbidir”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ”Gaziantep, Güneydoğu’nun kalbidir. Bu kalp ağrırsa bütün bölge hasta olur. AKP hükümetinin Kurtuluş Savaşı Gazisi Antep’i bir de ekonomik kriz Gazi’si yapmaya hakkı yoktur” dedi .

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Spor Kurulu Başkanı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Spor Kurulu’nun Güneydoğu Bölge Toplantısı kapsamında CHP Gaziantep İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“ DIŞ TİCARET VE HAZİNE AÇIĞI BÜYÜYOR”

Dış ticaret ve hazine açığının büyüdüğünü, işsizlik oranının ise yüzde 10.7 olduğunu belirten Cankurtaran, “Alındığı söylenen onca önleme ve refarandum öncesinde ilan edilen sözde istihdam seferberliğine rağmen işsizliğin ateşi düşmüyor. Çünkü ülkede yatırımlar durmuş vaziyette. Kimse AKP’nin yaratmış olduğu istikrarsızlıktan dolayı yatırım yapmak istemiyor. Dünya ile kavgalı olan AKP, dış yatırımları adeta sıfırladı. İşsizlik yüzde 10’larda kronikleşti. Dış ticaret ve hazine açığı büyüyor. Ekonomide tel tel dökülürken AKP her zamanki gibi bildiği tek bir şeyi yapıyor. O da algı operasyonu. AKP, gündemi değiştirmek için ihtiyaç olmadığı halde müftülere nikah kıyma yetkisini gündeme getirdi. Önümüzdeki günlerde benzer hamleleri göreceğiz. AKP ekonomik krizi gizlemek için ülkede din ve laiklik üzerinden suni bir tartışma başlatmak istiyor ve bu yolla oy kaybını engellemeyi planlıyor. En başta muhafazakarlar bu oyuna gelmemeli. AKP’nin oyunlarına dur demedikçe sofralarından bir ekmek daha eksilecektir” ifadelerini kullandı.

“GAZİANTEP, GÜNEYDOĞU’NUN KALBİDİR”

Gaziantep’in Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları en ağır yaşayan illerin başında geldiğini belirten Cankurtaran, “”Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 10.7 iken bu oran Gaziantep, Kilis, Adıyaman bölgelerimizde yüzde 14’ün üstünde seyretmektedir. Üstelik bunlar resmi kayıtlara giren işsizlik oranlarıdır. Gerçek işsiz sayısının yüzde 20’lerin çok üstünde olduğunu biliyoruz. Gaziantep, sığınmacı sorunun en ağır yaşandığı illerin başında geliyor. İl genelinde 450-500 bin civarında Suriyeli sığınmacı var. Bunun sonucunda il genelinde çalışanların ücretlerinde bir artış görülmediği gibi kira ve temel ihtiyaç ürünlerinde görülen artış dar ve orta gelirli insanlarımızın yaşamını daha da zorlaştırmıştır. Kimi fırsatçı işverenlerin sigortalı işçi çalıştırmak yerine sığınmacıları düşük ücrete çalıştırmaları da Gaziantep’in çalışma hayatını iyice tehdit etmekte, Gaziantep’in has evlatlarını geçim derdine sokmaktadır. Gerek artan yoksulluk gerek sığınmacı sayısı beraberinde Gaziantep’te geçmişte çok az görülen kimi asayiş olaylarının artışına neden olduğunu konuştuğumuz vatandaşlarımızdan dinledik. Özellikle de hırsızlık. Geçtiğimiz günlerde bizzat Cumhurbaşkanı bile ülkede bir asayiş sorunu olduğunu itiraf etti. Gaziantep içinde olduğu şartlar dolayısıyla bu sorunu yaşayan illerimizden biridir. Polisin yalnızca FETÖ ile mücadele etmesi yetmez. Vatandaşı huzursuz eden sorunların üzerine de ivedilikle gidilmesi, bu sorunları tırmandıran sosyal sorunlara çözüm bulunması lazım. Gaziantep, Güneydoğu’nun kalbidir. Bu kalp ağrırsa bütün bölge hasta olur. AKP hükümetinin Kurtuluş Savaşı Gazisi Antep’i bir de ekonomik kriz Gazi’si yapmaya hakkı yoktur” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.