Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZİANTEP İLE KIBRIS ARASINDAKİ TURİZM BAĞI GÜÇLENDİRİLECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'nu ağırladı. İkili, turizm sektörünün canlandırılması için ortak çalışmalar yürütülmesinin önemini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 21:43
Kaynak: İHA
GAZİANTEP İLE KIBRIS ARASINDAKİ TURİZM BAĞI GÜÇLENDİRİLECEK

ŞAHİN: KÜLTÜREL MİRAS EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, Başkan Şahin'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Şahin, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'yle eğitimde çok ciddi bir bağın olduğunu aktararak, "Tanıtım ve turizmle ilgili daha yoğun çalışmak gerekiyor, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Valiliğimiz ve odalarımızın da yapmaya çalıştığı tam da bu. İnsanların nereye gideceğiz, ne yapacağız dediğinde bu açıdan şehrimizin eli çok kuvvetli. 5 antik kenti olan şehiriz, müzeler şehriyiz. Rumkalesiyle, Zeugmasıyla, Yesemek'iyle ve Karkamış'ıyla çok farklı bir medeniyetin üzerindeyiz. Kültürel miras bizim en büyük gücümüz" dedi.

AÇILACAK KONSOLOSLUK BİR BAŞLANGIÇ OLACAK

Gaziantep'in Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO)'nun lezzet başkenti onayını aldığını hatırlatan Şahin, şöyle konuştu: "Ne yiyeceğiz dendiğinde 500 çeşit yemeğimiz var. Artık Gurme Turizmi ve Gastronomi turizmi Dünya'da yükselen bir değer. Bu ikisini birleştirdiğimiz zaman da hem Kıbrıs'ın buraya hem bizim buradan oraya daha güçlü bir akım olacaktır. Ulaşımdan tutun kültürel ve sosyal anlamda ilişkilerimizi kuvvetlendirmemiz lazım. Yeni dönemde konsolosluğun buraya gelmesi bir başlangıç olacak.

MEMLEKET SİZİN, BİZ KARDEŞİZ

Bu işi daha yoğun bir şekilde başarmamız lazım. Aynı anda yerel yönetim öncülüğünde konfederasyon, federasyon ve derneklerle birlikte olacağız, bu işi daha da güçlendireceğiz, bu kuruluşlar yapılan çalışmaları, 81 ile ulaştırmamıza vesile oluyor. Bunlar çok güzel çalışmalar. Dünya'nın çok ağır bir gündemi var. Dolayısıyla ülkemiz zor günlerden geçiyor, biz bu durumu kolaylaştırmamız lazım. Bunun yolu işimizi iyi yapmaktan geçiyor. İlişkilerimizi daha güzel bir yöne çevireceğiz. Memleket sizin, biz kardeşiz, her zaman yanımızdasınız" diye konuştu.

ATAOĞLU: GAZİANTEP'İ EVİMİZ GİBİ GÖRÜYORUZ

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise, kendi evi gibi gördüğü Gaziantep'e geldiğinden ötürü büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Ataoğlu, "Türkiye'nin bütün her yerinde yapmış olduğumuz tanıtımlarda gördüğümüz gibi aynı değerde olduğumuzu görüyoruz. Her ildeki bütün tanıtımları da yapmaya devam edeceğiz. Karşılıklı olan ilişkilerimizi de turizm anlamında da güçlendirmek istiyoruz" dedi.

Başkan Fatma Şahin, Ataoğlu'na Gaziantep'e özgü Kutnu kumaşından yapılmış kravat ve fular hediye etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.