Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"GAZİANTEP KART SİSTEMİ" AKTİFLEŞTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, akıllı şehir ve akıllı ulaşım alanında birçok yeniliği bulunduran "Gaziantep Kart" sistemi aktifleşti.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2017 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 06:14
Kaynak: İHA
"GAZİANTEP KART SİSTEMİ" AKTİFLEŞTİ

Mevcutta kullanılan "Kart 27" toplu taşıma bilet sisteminin süresinin dolması nedeniyle harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, gelişen teknolojiye uygun düzenlenen Gaziantep Kart sistemiyle gerek yüksek güvenliği, gerekse kullanıcılara ve işletmecilere sağladığı ekstra özelliklerle, hizmet kalitesinin artmasına büyük katkı sağlayacak.

Yeni sistem bugün başladı. 15 Haziran (bugün) ve 16 Haziran Cuma gününe (yarın) kadar belediye araçlarından ücretsiz biniş devam edecek, dileyen vatandaşlar Kart 27'leri ile sarı ve mavi halk otobüslerine biniş yapabilecekler. 17 Haziran 2017 Cumartesi günü ise ücretsiz ve paralı biniş tamamen sona erecek, sadece kart ile binilebilecek.

Gaziantep Kart Yükleme Noktaları'nda eski Kart 27'nin aktifleşmesi için bir defa okutulması gerekiyor (Kart27'nin 31 Ağustos'a kadar geçerlilik süresi var). Bu işlemin yapılmasının ardından eski kartlar yeni sistemde çalışabilecek, içlerinde yüklü bakiyeler aktif hale gelecek, yeni yükleme yapılabilecek, tüm araçlara biniş yapabilecek.

Ücretsiz ve indirimli aktarma sistemi 17 Haziran Cumartesi devreye girecek. Konuyla alakalı bilgilendirme, araçların içindeki cihazlardan da anons edilecek. Kart 27 aktivasyonuyla ilgili her türlü sorunda Ömeriye Camii karşısındaki Gaziantep Kart İşlem Merkezi'ne müracaat edebilir.

KART 27 SAHİPLERİ ÜCRETSİZ OLARAK KARTLARINI GAZİANTEP KART İLE DEĞİŞTİREBİLECEK

Gaziantep Kart sistemiyle yeni gelecek özelliklerden tüm vatandaşların faydalanabilmesi için mevcut Kart 27'lerin Gaziantep Kart ile değiştirilmesi gerekiyor.

Kart 27'lerin kullanımı 31 Ağustos 2017 tarihine kadar mümkün. Bu tarihe kadar eski kartlar çalışmaya devam edecek. 1 Temmuz 2017 günü itibariyle kartların değişim süreci başlayacak. 1 Temmuz 2017 - 31 Ağustos 2017 tarihleri arasında bütün Kart 27 sahipleri ücretsiz olarak kartlarını Gaziantep Kart ile değiştirebilecekler.

Bu değişim kart tiplerine göre farklı noktalardan yapılacak. Standart tam Kart 27'si olan vatandaşlarımız gaziantepkart.com.tr adresinden yayınlanan tüm yükleme noktalarından eski kartlarındaki bakiyeleri tükettikten sonra kartlarını vererek yenilerini ücretsiz olarak alabilecekler.

Resimli Kart 27 sahibi vatandaşlarımız yani indirimli veya ücretsiz (serbest) kart sahipleri 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Ömeriye Camii karşısı ve Gaziantep Üniversitesi önündeki Gaziantep Kart İşlem Merkezi noktalarının birisinden, yaklaşık 5 dakika sürecek bir işlemle kartlarını yenilemeleri gerekiyor.

Resimli (kişiselleştirilmiş) Kart 27 sahibi vatandaşlarımız, yeni kartlarını almaya geldiklerinde sahip oldukları kart tipine göre istenilen belgeleri getirmeleri gerekiyor.

Ellerinde 3 binişlik kart kalan vatandaşlarımızın biletlerindeki bakiyelerle ilgili süreç ise 15 Temmuz itibariyle başlayacak.

YENİ SİSTEMİN ÖZELLİKLERİ

Dünyada kullanılan tüm temassız kredi kartları ile biniş yapılabilecek. Böylelikle Gaziantep Kart'ı olmayan vatandaşlarımızın da seyahat edebilmesi mümkün olabilecek. Tüm NFC özellikli akıllı cep telefonları ile kart kullanmadan araçlara biniş yapılabilecek. Akıllı telefonlarda kullanılacak mobil uygulama ile telefon bir kart gibi okutulabilecek.

Vatandaşlarımız herhangi bir yere gitmeden internetten "Gaziantep Kart"ına para yükleyebilecek. Vatandaşlarımız isterlerse kartlarında kalan paranın miktarını internetten her zaman öğrenebilecek. Yeni mobil uygulamadaki "Otobüsüm Nerede" ve "Nasıl Giderim" özellikleri ile vatandaşlarımız gitmek istedikleri yere rota planlaması yapabilecek. Daha önce devreye alınmaya başlanan akıllı durak uygulaması genişletilerek bekleme süreleri hesaplanabilecek ve mobil uygulama üzerinden tüm duraklardaki bekleme süreleri anlık görüntülenebilir olacak.

Yeni sisteme ait yeni kart otomatları kurulacak ve sayısı mevcudun iki katına çıkarılacak. Yeni kart otomatları ile birlikte sadece dolum değil kart satışı da yapılabilir hale getirilecek. Vatandaşlarımız toplu ulaşımı kullanan çocuklarının ne zaman, hangi otobüse veya tramvaya bindiğini ve nereden nereye gittiğini öğrenebilecek. Otobüs ve tramvaylarda yasalara aykırı herhangi bir olumsuzluk olduğunda şoför panik butonuna basarak emniyete haber verebilecek.

Yeni sistemle ilgili bilgilendirme ve açıklamalar Gaziantep Kart'ın resmi twitter ve facebook (https://twitter.com/gaziantepkart ile https://www.facebook.com/gaziantepkart/) hesaplarında yapılmaya devam ediliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.