Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Kolej Vakfı'nda Seçim Rüzgarı

Seçim rüzgârlarının estiği Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında öğrenciler okul temsilcilerini seçmek için sandık başına gidiyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2018 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:47
Kaynak: İHA
Gaziantep Kolej Vakfı'nda Seçim Rüzgarı

GKV Özel İlkokulu, Ortaokulu, Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Cemil Alevli Koleji öğrencileri sandığa giderek okul temsilcilerini ve temsilci yardımcılarını seçecek. Yoğun bir seçim kampanyalarının sürdüğü kurumda adaylar seçmen öğrencilerin oylarını alabilmek için yüksek performans sergiliyor.

Kuruluşunun 55.yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında sandık heyecanı adeta dorukta. Okul Meclislerinin kurulması ve okul temsilcilerinin belirlenmesi için bir biriyle yarışan başkan adayları çeşitli vaatlerle seçmenlerine ulaşarak oylarını almaya çalışıyor. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Cemil Alevli Koleji öğrencileri okul temsilcilerini seçmek için kolları sıvadı. Seçilen sınıf temsilcileri arasından aday olan başkan adayları ve yardımcıları hazırladıkları dövizlerle okul genelinde yoğun bir seçim kampanyası yürütürken sınıfları ziyaret ederek öğrencilere çeşitli vaatlerde bulunuyor. Gerçek seçim kampanyalarını aratmayacak ciddiyetle yürütülen kampanyalarda adayların afişleri ve sloganları da dikkat çekiyor.

GKV Özel Okulları bünyesinde değişik kademelerde faaliyet gösteren okulların okul öğrenci temsilcisi ve yardımcılarının seçimi için düzenlenen aday tanıtım törenlerinde adaylar kendilerine oy verecek arkadaşlarına projelerini anlattı. Diğer taraftan GKV Özel Ortaokulu, GKV Özel Anadolu Lisesi, GKV Özel Fen Lisesi ve Cemil Alevli Kolejinde de aday tanıtım toplantıları yapılarak okul temsilciliği ve temsilci yardımcılığı için yarışan adayların kendilerini ve projelerini tanıtması sağlandı. Kurum genelinde süren seçim heyecanının önümüzdeki günlerde seçmen öğrencilerin sandığa gitmesinin ardından son bulacak. Okul Öğrenci Meclis başkanlığı ve okul temsilcilik seçim çalışmalarıyla ilgili ortak bir değerlendirme yapan GKV Özel İlkokul Müdürü Mustafa Şenel, Ortaokul Müdürü Abdullah Dağlı ve Liseler Müdürü Mehtap Özdemir "Okul öğrenci meclislerini oluşturma çalışmalarımız tamamlandı. Sınıf temsilcilerinden oluşan öğrenci meclisimiz için sınıf temsilcilik seçimleri yapılarak sınıf temsilcileri seçildi. Sınıf temsilcilerimiz arasında okul temsilciliği ve temsilci yardımcılığı için aday olmak isteyen öğrencilerimizin adaylık müracaatları alındı ve seçim çalışmaları için belirlenen kurallar dahilinde adaylarımızın toplu tanıtım çalışmaları yapıldı. Şimdi adaylarımız seçilebilmek için kendi seçim propagandalarını sürdürüyor. Okullarımızda ayrı ayrı seçim sandıkları kurulacak ve her okulun okul temsilcisi ve temsilci yardımcıları öğrencilerin oylarıyla belirlenerek sonuçlar ilan edilecektir. Demokratik kuralların hakim olduğu seçim çalışmaları kurumlarımızda da öğrenciler arasında önemli bir sinerji oluşturdu. Öğrencilerimizin seçim vaatleri ve gelecekle ilgili hazırladıkları projeleri olumlu buluyoruz. Bundan sonraki süreçte söz seçmen öğrencilerimizin olacak. Sonuçların şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyoruz" dediler. Büyük bir hızla devam eden seçim çalışmalarının önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan oylamaların ardından okul temsilciliğini kazanan adayların açıklanacağı da ifade edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.