Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZİANTEP LİSESİ 84 YAŞINDA

Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep Lisesi’nin 84’üncü Kuruluş Yıldönümünü coşkuyla kutladı. Dernek üyeleri, okul bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2017 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:34
Kaynak: İHA
GAZİANTEP LİSESİ 84 YAŞINDA

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile kurulan Gaziantep Lisesi’nin kuruluşunun 84’üncü yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Emin İnce, Gaziantep Lisesi mezunlarının büyük bir aile olduklarına dikkati çekerek, “Gaziantep Lisesi mezunu ve mensubu olmanın gururunu her zaman taşıyan bu büyük aileyi ayakta tutmak için derneğimiz aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Gaziantep Lisesi’nin kuruluşuna değinen İnce, “Büyük Önder, genç Cumhuriyetin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 26 Ocak 1933 yılında Gaziantep’i ziyareti sırasında kentin ileri gelenleri ile katıldığı toplantıda, şehir için isteklerini sormuş. Gaziantepliler bir lise yapılmasını istemişler” diye konuştu.

Büyük Önder’in bunun üzerine Başbakan İsmet İnönü’ye telgraf çekerek Gaziantep’e lise açılması talimatını verdiğini kaydeden İnce, 2 Şubat 1933 yılında Gaziantep Lisesi’nin eğitim öğretim hayatına başladığına vurgu yaptı.

İnce, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile kurulan Gaziantep Lisesi’nin, bir eğitim kurumu olmaktan çok daha fazla anlam taşıdığını vurgulayarak, “Bu lise, kentin eğitimi, kültürü, sosyal hayatı, tarihi ve başarıları ile Gaziantep’in bugünlere gelmesine önemli katkı sağlamıştır. Ne mutlu Gaziantep Liseliyim diyebilene” ifadelerini kullandı.  

EN YAŞLI MEZUNA ZİYARET

Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, daha sonra Gaziantep Lisesi’nin en eski mezunlarından Ömer Aydoğan (97) ve eşi Güngör Aydoğan’ı (80) evinde ziyaret etti.

Güngör Aydoğan, Gaziantep Lisesi ile birlikte hatırlanmalarından büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.

“Eşim Ömer Aydoğan ve ben Gaziantep Lisesi mezunuyuz. Eşim, 1938, ben 1954 yılında Gaziantep Lisesi’nden mezun oldum” diyen Güngör Aydoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Eşim Ömer Aydoğan Gaziantep Lisesi’nin yaşayan en yaşlı mezunlarından birisi. 97 yaşında olan eşim göğüs cerrahı olup, Fransa’da eğitimini tamamladı. Gaziantep Lisesi başarıları ile adını tarihe yazdırmış bir lisedir. Mezunlar derneğimize bu ziyaretleri ve gösterdikleri vefa için teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.