Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep sporda başarılı bir yıl geçirdi

Sanayisi, tatlıları, yemekleri, tarihi dokusu ve kültürü ile nam salan Gaziantep, 2018-2019 yılına Gazişehir Gaziantep, Gaziantep Basketbol, Gaziantep Polisgücü, Şahinbey Ampute, ALG Spor ve Merinosspor Kadın Voleybol takımları ile damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 15:49
Kaynak: İHA
Gaziantep sporda başarılı bir yıl geçirdi

Türkiye’nin en büyük kentlerinden biri olan, sanayisiyle ihracat rekorları kıran, Gastronomi kenti olması nedeniyle turizm patlaması yaşayan Gaziantep, 2019 yılında spordaki başarıları ile adından söz ettirdi. Gazişehir Gaziantep ile Süper Lig' çıkan, Gaziantep Basketbol ile basketbol süper liginde çeyrek final oynayan, Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Hokey Takımları ile Avrupa Şampiyonluğu yaşayan, Şahinbey Ampute Futbol Takımı ile birinci lig şampiyonluğu elde eden, ALG Spor kadın futbol takımı ile lig ikinciliğini yakalayan ve Merinosspor Kadın Voleybol takımı ile namağlup şampiyon olarak birinci lige çıkmayı başaran Gaziantep kenti bu başarıları ile spor faaliyetlerinde 2018-2019 sezonuna damga vurdu.

GAZİŞEHİR GAZİANTEP SÜPER LİG’E ÇIKTI

Spordaki en önemli başarısını Gazişehir Gaziantep ile elde eden Gaziantep kenti Gaziantepspor ile veda ettiği Süper Lig’e iki yıl aradan sonra tekrar yükselme sevinci yaşadı. Spor Toto 1.Lig’de normal sezonu 59 puanla beşinci bitiren ve play-off oynamaya hak kazanan Gazişehir Gaziantep, play-off aşaması yarı finalinde Osmanlıspor’u, final aşamasında ise Hatayspor’u penaltı atışları sonucu mağlup ederek tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselme başarısı göstererek Gaziantep kentinin iki yıllık hasretine son verdi.

GAZİANTEP BASKETBOL PLAY-OFF OYNADI

Kentin bir diğer takımı Gaziantep Basketbol ise Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde oynadığı oyun ve başarıları ile sezonun en çok dikkat çeken takımı oldu. Ligde oynadığı 28 maçta 17 galibiyet, 11 mağlubiyet alarak Avrupa’nın en iyi liglerinden biri olan Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ni beşinci bitiren Gaziantep Basketbol play-off aşamasında Galatasaray’ın rakibi oldu. Gaziantep Basketbol play-off aşamasındaki üç maçın ikisini kaybederek çeyrek finalde elenmesine rağmen sporseverlerin takdirini kazanmasını bildi.

MERİNOSSPOR KADIN TAKIMI VOLEYBOL BİRİNCİ LİGİNE YÜKSELDİ

Gaziantep’i kadın voleybolunda temsil eden ve Türkiye Bayan Voleybol 2. Liginde mücadele eden Merinosspor ise namağlup unvanla şampiyon olarak kadınlar voleybol birinci ligine çıkma başarısı gösterdi. Mersin’de düzenlenen 2018-2019 Voleybol Sezonu 2. Lig Kadınlar final müsabakalarında rakiplerinin hepsini mağlup eden Merinosspor Gaziantep’i Voleybol 1. Lig’inde temsil etme başarı gösterdi.

POLİSGÜCÜ HOKEY TAKIMI AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Gaziantep kentini sporda başarı ile temsil eden Gaziantep Polisgücü kadın ve erkek takımları da 2019 yılında önemli başarılar elde etti. Gaziantep Polisgücü Erkek Takımı bu yıl önce Erkekler Süper Ligi’ni namağlup bitirerek şampiyon oldu. Sonrasında ise "EuroHockey Club Challenge III 2019 Men" finalinde Macaristan’ın Soroksári–Olcote HC takımını 6-0 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu. Gaziantep Polisgücü Kadın Takımı ise 2018-2019 sezonu Açık Alan Kadınlar Süper Ligi’ni namağlup unvanla tamamlayarak şampiyonluk kupasını kazandı.

ŞAHİNBEY AMPUTE İLK KEZ ŞAMPİYON OLDU

Gaziantep’te gurur yaşatan bir başka spor dalı ise ampute futbol oldu. Şahinbey Belediye Ampute futbol takımı 2018-2019 Ampute Futbol Süper Lig’ini 17 galibiyet ve 1 beraberlik ile namağlup şekilde şampiyon bitirirken 88 gol atıp, kalesinde sadece 4 gol yedi.

ALG SPOR ŞAMPİYONLUĞU SON MAÇTA KAÇIRDI

Gaziantep kenti kadın futbolunda da önemli başarılar gördü. Kadınlar 1.Lig’inde ilk kez mücadele eden ve normal sezonu Beşiktaş ile aynı puan ve aynı averajda bitiren Gaziantep ALG Spor final karşılaşması oynamaya hak kazandı. Aynı puan ve averaj nedeniyle statü gereği Beşiktaş ile final maçına çıkan ve bu karşılaşmayı 1-0 kaybeden ALG Spor ilk kez mücadele ettiği Kadınlar 1.Lig’ini ikinci olarak tamamlayarak Gaziantep’e farklı bir heyecan yaşattı.

GAZİŞEHİR GAZİANTEP TEKERLEKLİ SANDALYE TAKIMI NAMAĞLUP ŞAMPİYON OLDU

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Basketbol Süper Liginde mücadele eden Gazişehir Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ise bu sezon Yunanistan’da düzenlenen EuroLeague-3 grup maçlarında şampiyon oldu. EuroLeague-3 C grubu ikinci maçında Gazişehir Gaziantep Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı rakibi Polonya’nın IKG Koncantin takımını 86-36, ikinci maçında Yunanistan’ın Megas Alexsandros takımını 76-31 ve üçüncü maçında ise Fransa’nın Marsilya takımını 66-50 mağlup ederek namağlup grup şampiyonu oldu.

Bu yıl bu gibi pek çok başarıya şahit olan Gaziantep kenti amatör branşlarda da önemli başarılar elde etti.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.