Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Üniversitesi öğretim üyelerinden büyük başarı

Gaziantep Üniversitesi’nden (GAÜN) 15 öğretim üyesi, dünyanın en prestijli dergileri arasında yer alan Plos Biology Dergisi’nde yayımlanan “Dünyanın en etkili bilim insanları” listesinde yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2020 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:31
Kaynak: İHA
Gaziantep Üniversitesi öğretim üyelerinden büyük başarı

Stanford Üniversitesi’nden Dr. John P.A. Loannidis koordinatörlüğünde, Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda'dan araştırmacıların yer aldığı bir ekip tarafından hazırlanan “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators” başlıklı çalışma PLOS Biology dergisinde yayımlandı.

Dünyanın en etkili 160 bin bilim insanının 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında listelendiği çalışma, Stanford Üniversitesi'nin koordinasyonunda yaklaşık 7 milyon araştırmacı üzerinde yürütüldü. Bilim insanlarının kariyer boyu atıf etkileri ve 2019 yılı atıf etkileri dikkate alınarak yapılan değerlendirmelerin güncellenmiş analizini içeren bu çalışmada hesaplanan kompozit atıf indeksine göre tüm alanlarda ilk 160 bin arasında veya alanında ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan dünyanın en etkili bilim insanları listelendi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.