Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı

Gaziantep Valiliği, vatandaşları arayarak kendilerini kurum yöneticisi, belediye başkanı ya da milletvekili olarak tanıştırarak, engellilere tekerlekli sandalye alacakları için bağış talebinde bulunan dolandırıcılara karşı vatandaşı uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2017 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 00:33
Kaynak: İHA
Gaziantep Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı

Valiliğin uyarısında, bu yolla Türkiye genelinde çeşitli illerde dolandırıcılık yapan A.T. ZY. ve SŞ isimli şahısların ise Çorum İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alındığı belirtildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, ''Valiliğimize intikal eden bazı ihbarlar üzerine başlatılan çalışmalarda engelli vatandaşlarımıza yönelik tekerlekli sandalye bağışı kisvesi altında Çorum, Kars, Edirne ve Gaziantep illerimizi kapsayacak şekilde bir dolandırıcılık olayı gerçekleştirildiği anlaşılmıştır. Şüphelilerin kendilerini ilimizde faaliyet gösteren çeşitli kurum ve kuruluşların yöneticisi, belediye başkanı, milletvekili gibi unvanlarla tanıtarak nakdi bağış talebinde bulundukları ve bazı hayırseverlerimizin bu yolla dolandırıldıkları görülmüştür. Konuyla ilgili olarak yapılan çalışmalar sonucunda Çorum İl Emniyet Müdürlüğünce adli mercilere teslim edilen şüphelilerden A.T ve Z.Y adlı şahıslar tutuklanmış, S.Ş adlı şahıs ise Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakılmıştır. Valiliğimizce hemşehrilerimizin yardımlaşma, dayanışma ve hayırseverlik hissiyatının, kamu kurumları ve kamu görevlilerine olan güven duygusunun kötü niyetli kimselerce istismarına asla müsamaha edilmeyecektir. Saygıdeğer hayırseverlerimizin Valiliğimizle ilgisi bulunmayan buna benzer taleplere karşı en yakın güvenlik mercilerine ihbarda bulunmaları gerekmektedir'' ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.