Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Wushu Taichi ile tanışıyor

Alternatif tıp olarak günümüzde hızla yaygınlaşan Wushu Taichi, Gaziantep'te de çeşitli etkinliklerle sporseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2018 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 08:19
Kaynak: İHA
Gaziantep Wushu Taichi ile tanışıyor

Wushu Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Şeyhmus Çakmak, Gaziantepli gençlere bir Uzakdoğu sporu olan Taichi hakkında bilgi verdi. 

Şahinbey Akkent Kapalı Spor Salonu'nda yapılan seminere gençler yoğun bir ilgi gösterdi. Şimdiye kadar birçok okulda Wushu Taichi semineri vererek gençleri bilinçlendiren Çakmak, şiddetsiz spor olan Taichi ile yeni bir çığır açtıklarını ve bu spor sayesinde gençleri madde bağımlılığından korumaya çalıştıklarını söyledi.

"TAİCHİ DÜNYADA HIZLA YAYILIYOR"

Çeşitli fiziksel aktivitelerle Taichi hakkında bilgi veren Çakmak, "Amerika Boston Üniversitesi ve Çin'deki birçok üniversitede tedavi amaçlı kullanılan Taichi, zihinsel ruhsal ve fiziksel olarak sağladığı rahatlığın yanı sıra alternatif tıpda uzun yıllardır bir tedavi yöntemi olarak da kullanılmaktadır. Felsefe, sağlık ve savunma olarak 3 başlık altında toplanan bu spor dünyada taichi ünlü aktör Jet Lee ve Jack Ma ile dünya da hızla yayılmaya başladı. Taichi sporu Türkiye Wushu federasyonumuzun çalışmaları ile hızla yayılmaktadır. Gaziantep'te ve Türkiye'de birçok ilke imza atarak gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutup onları sağlıklı, ahlaklı ve faydalı birer birey olarak hazırlıyor." ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.