Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantepli bizleri geleceğe taşıyacak

Haziran ayında yaşanan ihracat düşüşüne de değinen Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep’in ilk 6 aylık performansının sevindirici ve gelecek için umut vadedici nitelikte olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2019 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 17:35
Kaynak: İHA
Gaziantepli bizleri geleceğe taşıyacak

“Haziran ayı ihracatımız bir önceki yıla göre, 9 günlük bayram tatilinin de etkisiyle %11,2 oranında düşüş göstererek 429 milyon 38 bin dolar olarak gerçekleşti. Diğer taraftan yılın ilk 6 ayına baktığımızda gerçekleştirdiğimiz 3,6 milyar dolarlık ihracat ile bir önceki yılın aynı dönemine göre %7,9 yükseliş sağladık. Tüm iş dünyası biliyor ki uzun soluklu tatil dönemlerinde iş günü eksikliği nedeniyle ihracat rakamlarında gerileme olabilir. Genel tabloya baktığımızda görünen o ki Gaziantep yeni bir ihracat rekoruna imza atacak.”

Gaziantep’in bu günlere gelmesinde büyük bir pay sahibi olan ihracatçıların her geçen gün yükselen bir grafiğe sahip olduğunu söyleyen Yıldırım, “Her platformda sizinle ne kadar gurur duysak az diyoruz. Bu yılın ilk 6 ayını da 6’ncı sırada tamamladık. %7,9’luk artışla gerçekleşen 3,6 milyar dolarlık ihracat gelecek için umut vadediyor, yüzlerimizin gülmesine vesile oluyor. Şahsım ve Gaziantep Ticaret Odası ailesi adına her bir ihracatçımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gaziantepli birçok firmanın örnek işlere imza atarak katma değeri yüksek ürünlerin ihracatını gerçekleştirdiğini de dile getiren Yıldırım, “Düzenlediğimiz yurt dışı fuar organizasyonlarında da bunu net bir şekilde görüyoruz. Çin’den ABD’ye, Brezilya’dan Avusturya’ya ihracat gerçekleştiren firmalarımız var. İş dünyasının içinden gelenler olarak Gaziantep’imizin içinde barındırdığı cevherler, akıl teriyle alın terini birleştiren tüccarlar vesilesiyle ihracatımız her yıl, her ay daha da iyi noktalara gelecek” diyerek tamamladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.