Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantepli doktoru dünya izledi

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2018 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 07:11
Kaynak: İHA
Gaziantepli doktoru dünya izledi

Daha önce 2014 yılında Londra’da düzenlenen Avrupa Retina kongresinde cerrahi video yarışmasında Dünya ikinciliği ödülü alan Prof. Dr. Peykan Türkçüoğlu, 28 Haziran - 1 Temmuz 2018 tarihleri arasında Pulman İstanbul Otel ve Kongre merkezinde yapılan olan TOD 2. Canlı Cerrahi Sempozyumuna canlı cerrah olarak katıldı.

SEMPOZYUMA GÖZNURU DAMGASI

Geçen yıl Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) tarafından ilki gerçekleştirilen ‘TOD Canlı Cerrahi Günleri’nin bu yıl 2.ncisi gerçekleştirildi. Kongreye katılan göz doktorları, Göznuru Göz Hastanesi hekimlerinden Prof. Dr. Peykan Türkçüoğlu’nun canlı yayında yapmış olduğu retina ameliyatını izledi.

AMELİYATI CANLI CANLI İZLEDİLER

Canlı cerrahi uygulamaları iki tam gün olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Ameliyathanesinde gerçekleştirildi. Ülkenin birçok noktasından konferansa katılan doktorlar Prof. Dr. Peykan Türkçüoğlu’nun yapmış olduğu başarılı retina ameliyatını canlı canlı izleme imkanı buldu.

BENİM İÇİN ONUR VERİCİ BİR GÜNDÜ

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Ameliyathanesinde 4 farklı odada eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar, eş zamanlı olarak Pulman İstanbul Otel ve Kongre merkezindeki katılımcılara ve internet üzerinden tüm ülke göz hekimlerinin izlemesine sunuldu. Göz doktorlarının yoğun ilgi gösterdiği sempozyumda, travma sonrası göz içerisine gözü parçalayarak kaçan matkap ucu parçasını çıkaran ve başarılı bir ameliyata imza atan Göznuru Göz Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Peykan Türkçüoğlu, kongre sonrası yaptığı değerlendirmede “Ulusal kongrede, kongre katılımcılarına cerrahi bilgimi ve becerimi paylaşmak istedim. 4 gün boyunca süren kongrenin çok başarılı ve verimli geçtiğine inanıyorum. Bu toplantı özellikle teorik bilgilerin dışında yapılan cerrahi uygulamanın pratiği de izlenmesi eğitim açısından çok önemli. Katılan doktorlar tüm göz cerrahisinden farklı uygulama izleme ve soru sorma imkanı buluyorlar. Doktorların yeni uygulamalar hakkında bilgi sahibi olması ve tanıklık etmesi için önemli. Davet ve bu cerrahiyi gerçekleştirmek benim için çok önemli ve onur verici bir olay olmuştur. Sizlere, bugüne gelmemi sağlayan tüm hocalarıma, derdimi çeken eski ve halen çalıştığım ameliyat hemşirelerime, Göznuru Göz Hastanesi’nin tüm çalışanlarına ve bende emeği olan ve şu an aklıma gelmeyen herkese tekrar tekrar saygılarım ve teşekkürlerimle” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.