Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’te 30 öğretmene STEM eğitimi verildi

Gaziantep’te 130 başvuru arasından seçilmiş 30 öğretmene STEM (FeTeMM-Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) eğitim verildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:22
Kaynak: İHA
Gaziantep’te 30 öğretmene STEM eğitimi verildi

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Suran, Intel ekibi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Üniversitesi’nden Doç.Dr. Birsen Bağçeci ve Uzman Mehmet Başaran’ın katılımıyla Intel’in Make Tomorow Türkiye programı için Gaziantep’te 130 başvuru arasından seçilmiş 30 öğretmene eğitim gerçekleştirildi.

Bu proje kapsamında özellikle kız çocuklarımızın ve gençlerimizin; STEM (FeTeMM-Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) kapsamında Maker  ile hem kodlama öğrenmeleri hem de diğer bilim dallarından yararlanarak proje geliştirme ve üretim yapma becerilerinin desteklenmesi amaçlandı.

Bu projenin özelinde; teknolojideki kadın istihdamını, temel bilim alanlarındaki kızlarımızın niceliğini ve niteliğini arttırmak, özgüven aşılamak ve proje üretim becerileri ile 4.Endüstri dönemine hazır üretken bireylerin hazırlanmasında öğretmen eğitimi ve proje grup çalışmaları ve paylaşımları ile destek vermek amaçlanmaktadır. Eğitim içeriği, öğretmen eğitimleri ve eğitim kitleri Intel ve TTGV tarafından desteklenmekte, öğretmen ve öğrencilerimizin proje üretim çalışmaları ve ek eğitim ve geliştirme ihtiyaçları Kent Konseyi Kadın Meclisi, BAU ve Urfa Bahçeşehir Koleji desteği ile sağlanmaktadır.

Make Tomorow Türkiye programı çerçevesinde:

2017 yılı için İstanbul ve Gaziantep başta olmak üzere çeşitli illerden (Kocaeli, İzmir, Mersin ) öğretmenlere şu anda kullanıma hazır olan teknoloji kitleri kullanılarak 2 günlük uygulamalı elektronik ve programlama eğitimi sağlanması,

Eğitim alan öğretmenlerin 2017-2018 eğitim yılı güz dönemi içerisinde 9. ve 10. sınıf öğrencilerine Intel ve TTGV tarafından sağlanacak Make Tomorrow Proje Kiti ve Eğitim İçeriği ile eğitim vermesi ve öğrencilerin bu malzemeler ve aldıkları eğitimleri kullanarak (i) sağlık, (ii) çevre ve enerji ve (iii) akıllı şehirler alanlarında çevrelerindeki sorunlara çözümler bulacak ürünler

Oluşturulan inovasyon projelerinin Intel ve Maker Media global ortaklığında kurulan ve dünyanın en büyük küresel genç makerlar ağı ve sosyal platformu olması beklenen, Haziran 2017 içinde erişime açılan, www.makershare.com platformunda tüm Dünya ile paylaşılması ve öğrencilerimizin bu platformda diğer ülkelerde oluşturulan projeleri inceleme imkanına sahip olması,

En başarılı 50 projenin yılsonunda kamuoyu ile paylaşılacak bir etkinliğe hazır hale getirilmesi, sertifika ve ödül töreni yapılması ve başarılı projelerin kamuoyuna sunulması aktiviteleri hedeflenmektedir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.