Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Gümrük Günü kutlandı

Gaziantep’te Dünya Gümrük Günü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2020 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2023 12:09
Kaynak: İHA
Dünya Gümrük Günü kutlandı

Bu yıl “İnsanoğlu, Refah ve Gezegenimizin Sürdürülebilirliğinde Gümrükler” temasıyla kutlanan etkinliğe katılan Gaziantep Valisi Davut Gül, burada yaptığı konuşmada gümrüklerin iyi işlemesinin sadece ihracat yapılmasını sağlamadığı aynı zamanda iç piyasadaki haksız rekabetin de ortadan kalkmasını sağladığını kaydetti.

“2020 Dünya Gümrük Günü” kapsamında Ticaret Bakanlığı Gap Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü organizasyonunda Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılara hitap eden Gül, “Hepimiz biliyoruz ki sınırlar devletin namusudur. Bunu da ticari anlamda tutan gümrük teşkilatımızdır. Gümrükler şeffaf olarak işlemediğinde hiçbirimizin burada üretim yaparak rekabet koşullarında ticaret yapma, ihracat yapma şansı yok. Bugün övünerek Gaziantep’te 7 buçuk milyar dolar ihracat yaptık diyebiliyorsak bunun sebeplerinden bir tanesi de gümrüklerdeki gelişmeler, gümrüklerdeki işleyişin şeffaf olması, gümrüklerde alınan ve satılan malların belli bir kurala tabi olmasıdır. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bir sonraki toplantıyı da 10 milyar doları geçmiş bir Gaziantep olarak sizlerle yapmış oluruz” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “1950’li yıllarda bu bilgiyi kuran, bugüne kadar getiren, bu vizyonlarından ve bu bakışlarından dolayı emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz ve hakikaten gelinen noktayı da önemli buluyoruz. Coğrafyada yaşadıklarımıza baktığımız zaman, son zamanlarda yaşananlara baktığımız zaman bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmak ekonomik güçle oluyor. Ekonomik güç ihracatla birlikte daha fazla üretmek, daha fazla tüketmek, daha fazla satmak ve daha fazla insani kalkınmayla oluyor” diye konuştu.

Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş ise 2020 yılı temasının “İnsanoğlu, Refah ve Gezegenimizin Sürdürülebilirliğinde Gümrükler” olduğunu hatırlatarak gümrüklerle ilgili gelinen noktayı ve yürütülen çalışmaları aktardı.

GAİB Başkanı Ahmet Fikret Kileci, de ihracatın tabana, yerele yayılması ile ülke olarak çok daha iyi bir noktaya ulaşılacağını söyledi.

Konuşmalar sonrasında Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya’ya, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Kaplan’a, Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz’a ve GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci’ye ihracata sundukları katkılardan, gümrük çalışanlarına ise başarılarından dolayı Vali Gül ile protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

GAİB konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Kilis Valisi Recep Soytürk, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, protokol üyeleri ve gümrük çalışanları katıldı.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.