Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep'te inşaat zirvesi

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep'in konut ihtiyacı ve yapı sektörünün yaşadığı zorlukları değerlendirmek üzere inşaat zirvesi gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2017 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:45
Kaynak: İHA
Gaziantep'te inşaat zirvesi

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Gaziantep'in konut ihtiyacı ve yapı sektörünün yaşadığı zorlukları değerlendirmek üzere Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen toplantıda, şehrin konut ihtiyacı, kısa, orta ve uzun vadede atılması gereken adımların yanı sıra şehrin yapı sektörüyle ilgili çözüm bekleyen meseleleri kapsamlı bir şekilde ele alındı.

Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İlçe Belediye Başkanları,  GAİMDER Başkanı İbrahim Apa ve yönetim kurulu üyeleriyle karşılıklı görüş alış verişinde bulunurken, yaptıkları çalışmaları da anlattılar.

 "YENİ YERLEŞİM BÖLGELERİ CAZİP HALE GETİRİLMELİ"

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, toplantıda, konut talebi ve bu talebin karşılanması noktasında önerilerini söyledi. İmara açılan bölgelerle ilgili tespitler yapan Apa, imar uygulamalarıyla ilgili sektörün tavsiye ve görüşlerini aktardı. Gaziantep'in hızlı büyüyen bir şehir olduğuna dikkat çeken Apa, bu nedenle konut üretiminin hız kesmeden devam etmesi gerektiğini söyledi. Yeni yerleşim yerlerindeki birer cazibe merkezine dönüştürülmesinin önemli olduğunu söyleyen Başkan Apa, bu bölgelerdeki sosyal donatı alanlarının artırılmasını, okul ve ulaşım eksikliklerinin de giderilmesini ve altyapı ihtiyacının karşılanmasını talep etti.

Kentin yapı sektörüyle ilgili tüm proje ve çalışmalarının masaya yatırıldığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Latif Karadağ ve Osman Toprak, Genel Sekreter Deniz Köken, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Arslan, Sezer Cihan ve ilgili Daire Başkanları da yer aldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.