Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’te karne coşkusu

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de 571 bin 776 öğrenci karne almanın mutluluğunu yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2017 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:59
Kaynak: İHA
Gaziantep’te karne coşkusu

Umut Mahallesi'ndeki Umut İlkokulu ve Barak Mahallesi'ndeki Barak Ortakulu'nda eğitim döneminin son gününde düzenlenen karne dağıtım törenine; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete katıldı.

Vali Yerlikaya ve beraberindeki heyet sınıfları gezerek öğrencilere merakla bekledikleri karnelerini dağıtarak hediyeler verdi.

Barak Ortaokulu'ndaki karne dağıtımında Şahinbey Belediyesi tarafından öğrencilere spor ayakkabısı hediye edildi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya öğrencilerle sohbet ederek tatillerini iyi değerlendirmelerini söyledi.

‘’130 BİN ÖĞRENCİYE KARNE HEDİYESİ’’

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise ‘’2016-2017 eğitim öğretim dönemi bugün sona erdi. Öğrencilerimiz bugün karnelerini aldılar. Ben tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Okul idarecilerimize teşekkür ediyorum. Her yıl olduğu gibi bu yılda spor yapmaları için ortaokul ve lise öğrencilerimizin tamamına yanı Şahinbey de okuyan 130 bin öğrencimizin tamamına spor ayakkabısı hediye ediyoruz. Yazın spor yapsınlar kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar diye sağlıklı bir yaşam sunuyoruz. Mutlaka her gencimizin en az bir dalda spor yapmasını önemsiyoruz. Ayrıca Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkındaki luna parktanda ücretsiz faydalanabilmeleri için kendilerine hediye çeki veriyoruz. İstiyoruz ki gençlerimiz bu yazda spor yaparak, kitap okuyarak, gönüllerince eğlenerek, dinlenerek geçirsinler.2017-2018 eğitim öğretim yılına sıkı bir şekilde hazırlansınlar diyorum’’ diye konuştu

571 bin 776 öğrencinin karne aldığı kentte, ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve eğitimlerini Gaziantep'te sürdüren 59 bin 786 Suriyeli öğrenci de karne alma sevincini yaşadı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.