Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Gaziantep’te potansiyel var”

Gaziantep Valisi Davut Gül, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında makine sanayi üreticileri ile bir araya geldi. Gül burada yaptığı konuşmada Gaziantep’in ithal edilen ürünleri üretebilme potansiyelinin bulunduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2019 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:51
Kaynak: İHA
“Gaziantep’te potansiyel var”

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda Milli Teknoloji Hamlesi’nin devletin önemsediği bir proje olduğunun altını çizen Gül, sanayinin daha da güçlenmesini sağlayacak ürünlerin hem Gaziantep’te hem Türkiye’de üretilmesi için gerekli iklimin oluşturulması gerektiğini aktardı.

Hem stratejik yatırımlarda hem proje bazlı yatırımlarda önemli yatırım imkânlarının verildiğini belirten Gül, uygun sektörde yatırım yapıldığında Türkiye’nin en dezavantajlı bölgesinde alınan teşviklerden daha iyisini alabilme ihtimalinin bulunduğunu dile getirdi.

Özellikle Türkiye’de üretilmeyip dışardan alınan ürünleri üretme noktasında çağrıda bulunan Gül, “Bizim şehir olarak bir altyapımız var, şehir olarak buna hazırlıklı olmamız lazım. Gerek makinada gerek bilgisayarda gerekse diğer sektörlerde bunun olabileceğini, Gaziantep’te bizlerin yapabileceğine kanaat getirmemiz lazım. Proje bazlı teşviklerde ihracat yapıyoruz ama yaptığımız ihracatın önemli bir kısmını da ithalat olarak yapıp öyle ihracat yapıyoruz. İthal ettiğimiz ürünlerin önemli bir kısmının biz burada üretilebiliriz. Gaziantep’te üretemiyorsak Türkiye’nin herhangi bir yerinde üretebiliriz. Bizim en büyük sermayemiz beşeri sermayemizdir. Gaziantepli dünyanın her tarafına mal satabiliyorsa Türkiye’nin her tarafında mal da üretebilir. Ama bunları iyi anlamamız ve anlatmamız ve buna gerçekten sahip çıkmamız lazım” dedi.

Kadın Girişimci Destek Merkezi (KAGİDEM) hakkında da değerlendirmelerde bulunan Gül, merkezin öneminden bahsederek girişimci kadınlar açısından bir şans olduğunu ifade etti.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi “Gaziantep’in en çok ihtiyaç duyduğu alan teknolojidir. Bu konuyu ne kadar çok konuşur, ne kadar çok dile getirirsek kentimiz ve ülkemiz için o denli faydalı olacaktır. Gaziantep olarak üreten ve rekabetçi bir şehiriz. Mevcut üretim modellerimize mutlaka teknolojiyi adapte etmeliyiz. Bunu yaptığımız zaman mevcut ihracat rakamlarımızı çok daha yukarılara taşıma imkânı bulacağız. Bunu da yine devletimizle, milletimizle, işadamlarımızla, kadın girişimcilerimizle el ele vererek başarabiliriz” diye konuştu.

Verilen teşvikler noktasında bilgi paylaşımında bulunulan toplantı, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.