Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’te sınırları aşan eğitim kampanyası

Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan ve hayırseverlerin destekleri ile büyümeye devam eden “100. Yılda 100 Hayırsever” kampanyasına bir yeni destek de yurt dışında yaşayan hayırsever Feridun Oral’dan geldi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2020 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 18:35
Kaynak: İHA
Gaziantep’te sınırları aşan eğitim kampanyası

Memleketi Gaziantep’e olan vefasını eğitime sunduğu katkılar ile gösteren hayırsever Feridun Oral ile videokonferans üzerinden protokol imza töreni düzenlendi.

Valilikte imzalanan protokol imza töreninde açıklamada bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep’in en büyük sermayesinin yetiştirdiği gönlü güzel insanlar olduğunu söyledi.

Gaziantep’in yetiştirdiği insanlarının Gaziantep’in meselelerine çok duyarlı olduklarının altını çizen Vali Gül, “Bizim şu an inşaatı devam eden ve son bir yıl içerisinde tamamlanan derslik sayımız 4 bin civarında ama buna rağmen 4 binin üzerinde yeni dersliğe ihtiyacımız var. Bunun için ‘100. Yılda 100 Hayırsever’ kampanyasını başlattık. Gaziantep savunmasının 100. yılını hayırseverlerimizin destekleri ile yapacağımız 100 yeni okul ile taçlandırmak istiyoruz” dedi.

“EĞİTİM MESELESİ GAZİANTEP’İN GÜNDEMİNDEN KALKMALI”

Vali Gül, yaptığı açıklamada eğitim meselesinin Gaziantep’in gündeminden hızlı bir şekilde kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, “Bu meseleyi ne kadar çabuk çözebilirsek şehir ve ülkemiz o kadar güçlü olur. Size ve çocuklarınıza hasseten teşekkür ediyorum. Buradan gidip memleketinizi unutmanız, çocuklarınızın da sizin yanınızda yer alması gerçekten her türlü takdirin üzerinde” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, ‘100. Yılda 100 Hayırsever’ kampanyasına ülkenin çeşitli yerlerinden destek veren tüm hayırseverlere ve Avrupa’dan destek veren Feridun Oral’a teşekkür etti.

“TÜRKİYE’NİN AYDIN, YETİŞKİN, İYİ EĞİTİM ALMIŞ GENÇLERE İHTİYACI VAR”

Gaziantep’te doğan ve daha sonra yurtdışında yaşamaya devam eden hayırsever Feridun Oral, ise azmi ile örnek teşkil eden yaşamından kısa bir kesit anlatarak, “Fakir bir aileydik, kendi imkânlarım ile okudum, askerden sonra bir hayırseverin de yardımı ile İngiltere’ye gittim, dil öğrendim, daha sonra İsviçre’ye gittim, İsviçre havayollarının açtığı bir bilgisayar sınavını kazandım, orada bilgisayar uzmanı olarak yetiştirildim. Uzun seneler orada hizmet verdim daha sonra danışman olarak kendi işimi kurdum. Çocuklarım da kendi işimi devam ettirdiler, buradaki her şeyi sattım artık Türkiye’ye döneceğim ve böyle bir projenin içerisinde olmaktan çok mutlu oldum, bu projenin Gaziantep’te hayata geçirilmesinden de ayrıca gurur duydum. Kampanyayı bir gazete haberinden okudum ve içerisinde olmak istedim ” dedi.

Daha öncede Gaziantep’in eğitim için bağışta bulunduğunu anımsatan Oral, “Benim ve çocuklarımın hiçbir şeye ihtiyacı yok ama Türkiye’nin aydın, yetişkin, iyi eğitim almış gençlere ihtiyacı var diye servetimin bir miktarını eğitime vakfetmeye karar verdim” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrasında, Şahinbey İlçesi İbni Sina Mahallesinde eğitime devam eden 24 derslikli Tepebaşı Anadolu Lisesi ve Çok Amaçlı Salonun nakdi bağış karşılığında hayırsever isminin verilmesini içeren protokolün imzaları atıldı. Okulun isminin ise Feridun Oral Aykanat Anadolu Lisesi olarak anılacağı bildirildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.