Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep'te STEM Eğitim Çalıştayı

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2017 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2023 02:34
Kaynak: İHA
Gaziantep'te STEM Eğitim Çalıştayı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) bünyesinde gerçekleştirilen ve yürütücülüğünü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birsen Bağçeci’nin yaptığı “GAÜN STEM EĞİTİMİ” adlı proje kapsamında gerçekleştirilen Hizmet içi Eğitim çalıştayları GAÜN Eğitim Fakültesi konferans salonlarında gerçekleştiriliyor.

 

Çalıştayın açılışında konuşan proje yürütücüsü Doç. Dr. Birsen Bağçeci çalıştay hakkında bilgi vererek,“STEM ya da Türkçe adıyla FeTeMM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) Bütünleşik Öğretmenlik çerçevesi kapsamında yürütülen STEM Eğitimi projemize katılmak için başvuru sürecinde yoğun talep olmuştur. Gaziantep il Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 25 öğretmene verilecek olan hizmet içi eğitim çalıştayı için Milli Eğitim Müdürlüğünün Web sitesinden çağrıya çıkılmış ve başvuru yapan 270 civarında öğretmen arasından seçim yapılmıştır. Başvurular değerlendirilirken 0-7 yıl deneyime sahip olan, 5. ve 6. sınıf düzeyinde derse giren, Matematik, Fen Bilgisi ve Bilgisayar - Bilişim öğretmenlerine öncelik tanınmıştır. Mesleki gelişime açık, kariyer planlaması yapmaya uygun, takım çalışmasına yatkın öğretmenlerin seçilmesine özen gösterilmiştir” dedi.

Doç. Dr. Bağçeci, “GAÜN STEM EĞİTİMİ” projemiz kapsamında gerçekleşecek olan çalıştayın tüm katılımcı öğretmen ve eğitimciler için verimli geçmesini temennisinde bulunarak, bu süreçte yardımlarını esirgemeyen Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılarına, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Tiryakioğlu’na ve Ar-Ge çalışanlarına teşekkür etti.

Eğitim çalıştayına konuk akademisyen olarak katılan Bahçeşehir Üniversitesi STEM Merkezi Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu, STEM kuram ve Uygulamaları ile ‘Bütünleşik öğretmenlik Projesi’ hakkında bilgi vererek, Türkiye’nin matematik, fen ve teknoloji öğretimindeki sorunlarına dikkat çekti. Doç. Dr. M. Sencer Çorlu, 21. Yüzyıl gereksinimlerini karşılayabilecek öğretmen yetiştirmeye ihtiyacımız olduğuna ve disiplinler arası eğitim yaklaşımı sergileyebilecek donanımlı öğretmenlere gereksinim duyulduğuna vurgu yaptı.

Çalıştaya eğitimci ve araştırmacı olarak katılan Abant İzzet Baysal Üniversitesinden Öğr. Gör. Cevdet Tunç, STEM Eğitimi ile ilgili, Gaziantep Üniversitesi’nden Uzman Mehmet Başaran ise STEM eğitimi ve Scientix Projesi konusunda katılımcılara bilgi verdi. Vehbi Dinçerler Fen Lisesi’nden Ahmet Acar ve Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi’nden Serkan Karacan STEM Eğitimlerine katkıda bulundu.

6 Eylül 2017 tarihinde GAÜN Eğitim Fakültesi salonlarında başlayan ve 5 iş günü sürecek ve eğitim sonunda eğitim alan öğretmenlere katılım belgesi verilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.