Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’te Tıp Bayramı kutlandı

Gaziantep’te 14 Mart Tıp Bayramı çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2018 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 13:13
Kaynak: İHA
Gaziantep’te Tıp Bayramı kutlandı

Etkinliğe, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Özkaya, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Zeki Çelen, protokol üyeleri ve çok sayıda tıp fakültesi öğrencisi katıldı.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Gaziantep Üniversitesi Konservatuar öğrencilerinin müzik dinletileri ile devam etti.

Programda konuşan Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Zeki Çelen, “Tıp bir sanattır. Dünyanın en eski ve en saygın sanatlarından biridir. Aynı zamanda hekimlik mesleği çok kutsat bir meslektir. Sağlık Allah’ın bizlere geçici olarak verdiği kutsal bir emanettir. Bu emanetin korunmasında görev alan tüm meslek grupları da bana göre kutsaldır. Tıp mesleği de bunların başında gelmektedir“ dedi.

Sağlıkta şiddetin toplumda şiddet ile endeksli olduğunu belirten Çelen,“ Sağlıkta şiddet aslında toplumda şiddetin bir parçası. Trafikte, sokakta, şiddet varken sağlıkta olmaması mümkün değildir. Bu sorununda çözüleceğine inşallah inanıyorum. Gelecekteki sorunlarımızdan bir tanesi de sağlıktaki giderlerimizin çok artıyor olmasıdır. Bununda kamuya ciddi bir yük getireceğini düşünüyorum“ şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür ise, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında, “Sanat ve zanaat arasındaki en büyük fark, zanaat ezberlenilmiş kalıpların motiflere dökülmüş halidir. Bunu bir makinada yapabilir. Ama sanatı içerisindeki felsefesiyle, hikmetiyle ancak bir insan yapar. Fakat bu tıp mesleği öğle ilginç bir meslektir ki, içerisinden felsefesini ve hikmetini çıkarırsanız maalesef monoton bir hayat oluşur. Bilgi çok hızlı güncelleniyor. İnsanoğlunun şu an önündeki en büyük tehlike çok hızlı dönüşen bilgi çağında o hıza yetişememesidir. Bilginin en fazla güncellendiği alanda tıp alanıdır“ diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.