Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZİANTEP'TE TOPLU TAŞIMADA AYAKTA YOLCU ALIMI ENGELLENİYOR

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2020 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 05:53
Kaynak: İHA
GAZİANTEP'TE TOPLU TAŞIMADA AYAKTA YOLCU ALIMI ENGELLENİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü Corona Virüs’le (COVID-19) mücadele kapsamında vatandaşların sosyal izalasyon kurallarına uymalarını sağlamak amacıyla şehir içi toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu alımı engelleniyor.

Çin Halk Cumhuriyeti’nde bölgesel olarak başlayan ve kısa süre içinde küresel bir salgın haline dönüşerek dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs kapsamında tedbir ve önlemler artırılırken Türkiye de enfeksiyonun yayılma ihtimalini ortadan kaldırmak amacıyla yoğun mesai harcıyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan genelge gereğince, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde şehir içinde vatandaşa toplu ulaşım hizmeti veren araçlarda ayakta yolcu alımının önüne geçiliyor.

İl Emniyet Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen denetimlere Büyükşehir Belediyesi 60 kişilik ekibiyle destek vererek vatandaşın daha huzurlu bir yolculuk yapmasını sağlamayı amaçlarken enfeksiyonun bulaşma riski de azaltılıyor.

Öte yandan tıp dünyası tarafından sık sık dile getirilen sosyal mesafe kavramı, salgının enfekte olmuş bir insan öksürüğünden havaya saçılan virüs yüklü zerreciklerle kolaylıkla bulaşmasından dolayı bu önlem hayati önem taşıyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.