Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziler günü kutlanıyor

19 Eylül Gaziler Günü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlanmaya başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2023 02:04
Kaynak: İHA
Gaziler günü kutlanıyor

Törene Vali Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, adli, idari ve askeri erkân, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları mensupları, şehit ve gazi dernekleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende Vali Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Atatürk Anıtına çelenk sundular.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende, Türkiye Harp Malulü Gaziler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet İnce tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı.

Öğrenciler tarafından Gazilik kavramını anlatan şiirlerin okunmasının ardından Üsteğmen Muhammet Emin Çağlar tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Çağlar’ın konuşmasında milli egemenlik ve bağımsızlık, bölünmez bütünlüğümüz uğrunda Gazilik onuruna erişmiş kahraman gazilerimize minnet duyguları ifade edildi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki program, Vali Yerlikaya’nın alandaki gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü’nün tebrik edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.