Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Gazilik, özverili bir mücadelenin ürünüdür"

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8 Şubat 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Antep'e Gazilik unvanının verilişinin 98. yıldönümünü kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2019 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2023 09:41
Kaynak: İHA
"Gazilik, özverili bir mücadelenin ürünüdür"

Başkan Fadıloğlu mesajında, "Bu anlamlı gün vesilesiyle bir kez daha Gazilik unvanı ve İstiklal Madalyası kazanmanın haklı gururunu yaşıyoruz" ifadesine yer verdi. 

Antep'e 'Gazilik' unvanının verilişinin 98. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Başkan Fadıloğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Gaziantep savunması, yürekleri yurt sevgisi ile dolu bir avuç Anteplinin gerçekleştirdiği, inanılması zor bir efsanedir. Alın teri ile ıslanmış, umutla yeşermiş, toprağını işgalcilere vermemek için canını feda eden, şehir bombardıman altında iken 'vatanım' diyebilen, 'hürriyet' diyebilen insanımızın dayanışma ve kentleşme içerisinde akıllara durgunluk veren, özverili bir mücadelenin ürünüdür. Bununla ne kadar övünsek azdır.

8 Şubat, tüm yurtta kahramanlık örneği olan şehrimizin bu onurlu mücadelesini taçlandıran, 'Gazi' unvanına sahip olmamızı sağlayan tarihi bir gündür. Gaziantep mücadeleden bıkmayan, engellerden çekinmeyen, tarihi boyunca göstermiş olduğu tüm başarılarla Türkiye'ye her zaman örnek teşkil etmiştir. İstiklal Savaşı'nda ortaya koyduğu mücadele gücünü, bugün; ekonomi, ticari ve kültürel hayatına da yansıtan Gaziantep, her türlü şartta mücadelesine devam ederek adına ve şanına yakışır şekilde ülkeye moral kaynağı olmuştur.

Gaziantep için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 'Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler' demiştir. Ayrıca 7 Şubat 2008 tarihinde çıkarılan 5734 sayılı kanunla Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği destansı mücadele ile büyük kahramanlık gösteren gazi ilimize İstiklal Madalyası verilmesi de öngörülmüştür. Bu madalya, yokluklar içinde kıvranırken, canlarını ortaya koyarak bağımsızlık ateşini yakan şehitlerimizin ve gazilerimizin hatırına bir anlamda TBMM'nin armağanıdır.

Bu anlamlı gün vesilesiyle bir kez daha 'Gazilik unvanını ve İstiklal Madalyası' kazanmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kurtuluş mücadelemizde canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum. Tüm gazilerimize de sağlıklı günler diliyorum."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.