Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleceğin için bir fidan da sen dik

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öncülüğünde; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi ve Nurdağı Belediyesi tek bir çatı altında buluşarak ağaçlandırma projesi başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:49
Kaynak: İHA
Geleceğin için bir fidan da sen dik

500 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Her tür projede öğrencisinin yanında olan ve destekleyen Hasan Kalyoncu Üniversitesi, toplumsal duyarlılık kapsamında geliştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. HKÜ İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında fidan dikimi gerçekleştirdi. “Geleceğin İçin Bir Fidan da Sen Dik” sloganıyla yola çıkan HKÜ öğrencileri, Nurdağı Belediyesine bağlı Altınevler Köyü'nde ağaçlandırma çalışması yaparak hatıra ormanı oluşturdu. Üniversite okumanın sadece eğitim almak değil, aynı zamanda topluma faydalı çalışmalar yapmak olduğu düşüncesiyle hareket ettiklerini dile getiren HKÜ öğrencilerinin çalışmaları sonucunda, 500’e yakın fidan toprakla buluştu. Etkinliğin sonunda çok eğlendiklerini dile getiren öğrenciler, kuraklığa da dikkat çekerek yeşil bir çevre bilincine sahip olmanın önemli olduğunu belirtti.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME İÇİN PROJELERİMİZ SÜRECEK”

Proje ile ilgili açıklama yapan HKÜ İktisat Bölümü Öğretim Görevlisi Zeynep Köse: “Sürdürülebilir büyüme açısından son derece büyük bir öneme sahip olan doğanın korunması ve iyileştirilmesi düşüncesinden hareketle yaklaşık iki aylık bir süreçte ilgili kuruluşlarla temasta bulunduk. Yapılan görüşmeler neticesinde; Hasan Kalyoncu Üniversitesi öncülüğünde. "Geleceğin için Bir Fidan da Sen Dik" projesini hayata geçirdik. İktisat bölümü öğrencilerimin fedakarlıkları ve çabaları için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyor ve bu projenin sonraki çalışmalara da örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. İlerleyen dönemlerde dersimizin kapsamında ülke ekonomimize ve tüm insanlığa faydalı olacak projelerimiz devam edecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.