Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleneksel çocuk oyunları şenliği büyük coşkuyla tamamlandı

Şehitkamil Belediye Başkanlığınca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 3. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği büyük bir coşkuyla tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 23:03
Kaynak: İHA
Geleneksel çocuk oyunları şenliği büyük coşkuyla tamamlandı

Düzenlenen organizasyonda 4-9 yaş aralığında 300’ü aşkın minik sporcu, yaptıkları gösterilerle ayakta alkışlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediye Başkanlığınca organize edilen geleneksel spor etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Bu yıl 3.’sü düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği ve Şehitkamil Belediyesi Temel Cimnastik Branşı Spor Okulu Dönem Sonu Sertifika Töreni’nde 300’ü aşkın minik sporcu mutlu anlar yaşadı. Uzun bir hazırlık döneminin ardından hazırladıkları gösterilerle Atatürk Kültür ve Spor Merkezi tribünlerini tıklım tıklım dolduran velilerinden dakikalarca alkış alan minik sporcular, gösterilerin ardından çuval yarışı, halat çekme, yumurta taşıma yarışı, ip atlama, yağ satarım bal satarım, sek sek, yakan top gibi geleneksel oyunlarla keyifli zamanlar geçirdiler. Temel cimnastik branşında aldıkları eğitimlerin ardından sertifika almaya hak kazanan geleceğin şampiyonları, tören esnasında kendilerini yalnız bırakmayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerini çiçek takdim ederek dile getirdiler.

SPORA ERKEN BAŞLAMANIN AVANTAJLARINI YAŞAYACAKLAR

  1. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği açılış seremonisinde sporcu öğrencilere ve onları tören esnasında yalnız bırakmayan öğrenci velilerine seslenen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, spora erken başlamanın katılımcı öğrencilere, sportif, sosyal ve akademik hayatlarında avantaj sağlayacağını ifade etti. Başkan Fadıloğlu, şunları söyledi:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize ettiğimiz 3. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinde şimdinin minik ama geleceğin şampiyonlarıyla bir arada olmaktan son derece mutluluk duyuyorum. 4 farklı spor merkezimizde faaliyet gösteren temel cimnastik ve geleneksel çocuk oyunları spor okullarımızda her yıl 600’ün üzerinde öğrencimiz eğitim görüyor. Öğrencilerimizin spora erken yaşta başlamaları onlara sportif, sosyal ve akademik hayatlarında büyük bir avantaj sağlayacak. Bizler, oyunlarımızı mahalle aralarında arkadaşlarımızla birlikte oynardık. Son dönemlerde oyunlar; ekran başında, tabletlerde, bilgisayarlarda oynanır oldu. Bu durum maalesef çocuklarımızın fiziksel hareket kapasitelerini sınırladığı gibi çocuklarımızın sosyal iletişim becerilerinin kısıtlanmasına da sebebiyet veriyor. Bu olumsuz tablonun önüne geçmek için hayata geçirdiğimiz projelerde geleneksel çocuk oyunlarına sıklıkla yer veriyoruz. Temel cimnastik branşı spor okullarımızda çalışmalara katılan tüm sporcularımızı kutluyorum. Bizlere güvenip çocuklarını emanet eden değerli velilerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın kazandıkları bu güzel spor alışkanlıklarını yaşamları boyunca sürdürmelerini ümit ediyorum.”

SPORCU VELİLİLERİNDEN ORGANİZASYONA TAM NOT

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nde çocuklarının gerek gösteriler gerek geleneksel çocuk oyunları esnasında keyifli zamanlar geçirdiklerini belirten katılımcı sporcu velileri, çocuklarını gösterilen büyük ilgiden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na ve spor okullarında görev yapan antrenörlere teşekkürlerini ilettiler. Çocuklarının modern tesislerde güvenilir ortamlarda spor yaptıklarını dile getiren sporcu velileri bundan sonraki süreçte de branşa özgü eğitimlere çocuklarını yönlendireceklerini ifade ettiler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.