Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençlik kampı 1 yılda 12 bin kişiyi misafir etti

Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı, 2017 yılında 150’nin üzerindeki okul ve sivil toplum kuruluşundan 12 bin 293 genç öğrenciyi heyecan ve macera dolu etkinliklerde misafir etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2018 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:41
Kaynak: İHA
Gençlik kampı 1 yılda 12 bin kişiyi misafir etti

Dülük Tabiat Parkında yıl boyu faaliyetlerini aralıksız olarak sürdüren Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı, günübirlik ve üçer günlük konaklamalı kamp faaliyetleriyle gençleri ağırlamaya devam ediyor. 2014 yılında kapılarını okullara açan Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampında bugüne kadar 25 binin üzerinde öğrenci etkinliklere katılırken sadece geride kalan 2017 yılında 12 bin 293 genç kamp ortamında doğayla buluşmanın yanı sıra adrenalin, strateji ve keyif dolu anların tadını çıkarttı. Ulaşım, konaklama, yemek ve etkinlik kıyafeti gibi kampçılık faaliyetlerinin temel ihtiyaçlarının Şehitkamil Belediyesi tarafından ücretsiz bir şekilde karşılandığı Gençlik Kampı faaliyetleri, öğretmenler başta olmak üzere öğrenci velilerinin büyük takdirini kazandı.

GÜZEL ANILAR BİRİKTİRİYOR ÖNEMLİ KAZANIMLAR SAĞLIYORLAR

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampında yıl boyunca gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili yaptığı değerlendirmede katılımcı genç öğrencilerin faaliyetler esnasında güzel anılar biriktirdiklerini ve kamp programı sonrasında önemli kazanımlarla kamp alanından ayrıldıklarını ifade etti. Başkan Fadıloğlu, şunları söyledi:

“Çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerde onların sağlıklı fiziksel gelişimleriyle birlikte milli ve manevi yönden gelişmelerini, toplumsal bağlarının güçlenmesini, faydalı sosyal ilişkiler kurmalarını, çevreye ve doğada yaşayan tüm canlılara daha fazla duyarlı olmalarını, kültürlerini tanımalarını ve yaşatmalarını arzu ediyoruz. Tüm bunları çocuklarımıza,   gençlerimize elimizden geldiği kadar anlatabildiğimiz uygulamalı eğitimlerle yaşayarak öğrenmelerini sağlayabildiğimiz ve bunları gerçekleştirirken onları heyecan, macera ve keyifli etkinliklerle misafir ettiğimiz Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampında her yıl on binlerce genç öğrencimizi misafir etmenin mutluluğu içeresindeyiz. Gençlik Kampı faaliyetlerimizi her dönem Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Yeşil Gençlik Kamplarında gerçekleştirdiği programları esas alarak planlamaya gayret ediyoruz. Gençlerimize yönelik faaliyetlerin yanı sıra Dülük Tabiat Parkı içerisinde bulunan kamp alanımızda yetişkin bireyler için gruplar halinde doğa yürüyüşü, paintball etkinlikleri düzenliyoruz. 2018 yılı içerisinde de mevsim koşulları el verdiği müddetçe okullarımızı, spor kulüplerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampında misafir etmeye devam edeceğiz. Tüm katılımcı öğrencilerimiz, kamp alanında güzel anılar biriktiriyor ve önemli kazanımlarla etkinlikleri tamamlıyorlar. Kamp faaliyetlerinde emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.”

KAMP FAALİYETLERİNE GENÇLERİMİZ BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR

Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampında gerçekleştirilen faaliyetlere genç öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini ifade eden kamp liderlerinden Hayri Yılmaz, “Kamp alanımızda yer alan ip parkuru, tırmanma duvarı, pentatlon sahası, paintball oyun alanı, zipline gibi etkinliklere gençlerimiz büyük ilgi gösteriyor. Faaliyetler esnasında rutin olarak gerçekleştirdiğimiz doğa yürüyüşlerinde öğrenci gruplarımız doğa ile iç içe olmanın mutluluğunu yaşıyor. Dülük Tabiat Parkında yer alan ve etkinlikler esnasında ziyaret ettiğimiz Dülük Antik Mezarları, öğrencilerimize tarihten bir kesit sunuyor. Kitap okuma etkinliği, el sanatları istasyonu ve grup halinde yaptığımız güncel bilgi paylaşımları katılımcı öğrencilerimizin sosyal yaşamlarına önemli bir katkı sunuyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.