Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GGC’DEN ZARURİ AÇIKLAMA

Gaziantep'te bir yerel gazete sahibi ve 2 çalışanının 'fuhuş' ve 'tehdit' suçlamasıyla tutuklanması haberi üzerine zaruri olarak bu açıklamayı yayınlıyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2018 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 22:33
Kaynak: İHA
GGC’DEN ZARURİ AÇIKLAMA

Gazetecilik gibi şerefli bir mesleğin adını kirleten bu kişilerin Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) ile ilgisi olmadığı ve olamayacağı gibi, bu işi onuruyla yapan gerçek gazeteciler arasında da hiçbir zaman yer bulamamıştır. Yaptığı asla kabul edilemeyecek olan bu kişilerin işlediği suçlarını 'gazeteci' sıfatıyla kamufle etmeye çalışması da onurlu mesleğimiz adına maalesef hepimizi derinden üzmüştür. Bu ve benzeri art niyetli, gazeteciliği suçlarını örtmek için kılıf olarak kullanan müsveddelerin; şerefli insanların onuruyla icra ettikleri mesleğimiz ile hiçbir zaman uzaktan yakından ilgisi asla olmadı ve olamayacaktır. Bu vesileyle yıllardır her platformda dile getirdiğimiz yasal düzenlemeler ile gazete çıkarmanın kolay olmaması gerektiğini, şehrimizin ve meslektaşlarımızın ismini lekeleyen sözde gazeteci müsveddelerine kimsenin itibar etmemesi gerektiğini tekrar hatırlatıyoruz.

Bu ve maalesef az da olsa benzer niyetteki müsveddelerin şehrimizin ve mesleğimizin ismini kirletmesinin önlenmesi için daha önce de uyarılarda bulunduğumuz yetkili mercilerin bundan sonraki süreçte titiz davranmasını bekliyoruz. Cemiyetimizin değil üyesi olmak kapısından bile giremeyecek olan bu müsveddelerin sektörden tamamen temizlenmesi için Basın Yasası'na ilişkin düzenlemelerin de biran önce hayata geçirilmesini istiyoruz.

Son olarak vatandaşlarımızdan; tehdit ve şantajda bulunan ya da farklı talepler iletilen kişilerin bu durumu güvenlik güçlerine ve Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'mize bildirerek art niyetli müsveddelerin gazetecilik mesleğinin ismini kirletmesini önlemeye davet ediyoruz.

Kamuoyuna duyurulur.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.