Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GIDA ÜRETİCİLERİNE HEDEF PAZARLAR ANLATILDI

Gaziantep Ticaret Borsası, gıda sektöründe yer alan üyelerine yönelik,” Gıda Ürünleri Sektöründe Rekabetçiliğin Arttırılması Ve Güç Birliğinin Sağlanması UR-GE Projesi” ihtiyaç analizi kapanış toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2017 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 18:24
Kaynak: İHA
GIDA ÜRETİCİLERİNE HEDEF PAZARLAR ANLATILDI

Gaziantep Ticaret Borsası’nın (GTB) koordinasyonunda, Ekonomi Bakanlığının destekleriyle GTB Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Ur-Ge projesinde yer alan firmaların temsilcileri katıldı.

Toplantıda ihtiyaç analizinin amaç ve teşhis düzeyleri hakkında katılımcılara bilgiler veren Strateko Ekonomik Araştırma ve Danışmanlık Merkezi Koordinatörü Funda Suran, projede yer alan üyelerle yaptıkları görüşmelerde, sektörün küresel pazarlardaki durumunun ve rekabetçiliğini engelleyen unsurların tespit edildiğini ifade etti.

Daha önce gerçekleştirilen ihtiyaç analizi toplantısı sonrası firma temsilcilerine ziyaretler gerçekleştirerek anketli değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Suran,” Bu görüşmeler ışığında kümemizde bulunan 30 firmanın ciro aralıkları, ürün çeşitleri, üretim kapasiteleri, alt yapı durumları ve istihdamları hakkında bilgiler edinerek hedef pazarlarda izleyeceğimiz yol haritamızı oluşturduk” dedi.

Oluşturulan küme yol haritası hakkında da açıklamalarda bulunan Suran, sunumunda şu görüşlere yer verdi:

“İhtiyaç analizi sürecinde firmaların uluslararası rekabetlerini geliştirebilmek için ihtiyaç duyulan alanlar tek tek mercek altına alınarak, firmalar arasında geliştirilebilecek iş birliği alanları belirlendi. Küme yönetimine yol haritası niteliğinde bir belge sunabilmek amacıyla özellikle hedef pazarların saptamasına büyük önem verildi. Bu bağlamda Kümenin vizyonunu, ‘Öncelikle Ulusal Arenada Rekabetçilik Kazanarak Doğru Hedef Pazarlara İhracat Sağlamak olarak belirledik.”

Suran, ayrıca katılımcılara gıda üreticisi ülkelerin üretim ve ihracat miktarları ile belirlenen hedef pazarlar hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.