Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GİDİYORLAR

Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısında Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala yoğunluk yaşanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2017 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 06:32
Kaynak: İHA
GİDİYORLAR

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir bölümü, Öncüpınar Sınır Kapısından ülkelerine gitmek için kavurucu sıcak altında uzun kuyruklar oluşturarak Ramazan Bayramı’nı kendi topraklarında geçirmek için gidiyorlar.

‘‘SINIRDA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ’’

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yoğun güvenlik önlemleri alırken Öncüpınar Sınır Kapısından günde 5 bin ile 6 bin arasında Suriyeli geçerek Türk Silahlı Kuvvetlerince terör örgütlerinden temizlenen Azez, Mare, Soran, Aktarin ve Çobanbey gibi bölgelere gidiyor.

‘‘KAVURUCU SICAK BUNALTTI’’

Yaklaşık 40 dereceyi bulan aşırı sıcakta aralarında bulunan yaşlı ve çocuk sığınmacılar, sıcak havanın etkisiyle zor anlar yaşarken, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından, brandalarla çadır oluşturdu.

‘’14 TEMMUZ’DA DÖNÜYORLAR’’

Geçen haftadan bu yana ülkelerine giden Suriyelilerin sayısı 25 bini aşarken Suriye'ye gidenlerin dönüş işlemleri 14 Temmuz Cuma günü 17. 00'de son buluyor.

Uzun bir aradan sonra bayramı ülkelerinde geçirmek istediklerini söyleyen Suriyeli sığınmacılar, ‘‘Bayramını topraklarımızda geçireceğimiz için mutluyuz. Bayram sonrası Türkiye’ye tekrar döneceğiz. Fakat bayram sonrası bazılarımız Türkiye’ye dönemeyecek’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.