Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Girişimcilere davet

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2017 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 09:19
Kaynak: İHA
Girişimcilere davet

TÜBİTAK Teknogirişim, Sermaye Destek Programı ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri amacı ile fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetleri desteklenmektedir. Teknoloji düzeyi yüksek; ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması için Gaziantep Üniversitesi TargeT Teknoloji Transfer Ofisi, TÜBİTAK BİGG -Bireysel Genç Girişim Programı kapsamında uygulayıcı kuruluş olarak akredite olmuş ve birinci dönemini başarılı bir şekilde tamamlamıştır. İkinci çağrı dönemi için TÜBİTAK BİGG programının başvuruları devam etmektedir.

Konu ile ilgili bilgi veren Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “Gaziantep’in ve Bölgenin teknoloji vizyonunu çizen üniversitemiz bünyesindeki TargeT Teknoloji Transfer Ofisi bu yıl ikinci defa yeni girişimcileri davet ediyor. TÜBİTAK BİGG (Bireysel Genç Girişim Sermayesi) ile girişimcilerin iş fikirlerini ticari ürüne veya hizmete dönüştürülmesine yönelik iş fikirlerini TargeT Teknoloji Transfer Ofisine sunabilirler. Başvuru yapan girişimciler, jüri üyeleri ve uzmanlarımız tarafından değerlendirme ve seçme işlemine tabi tutularak sıra dışı bir programa katılacaklar.

MİCRO MBA, İŞ MODELİ VE İŞ PLANI KAMPLARI

Girişimciyi fon almaya hazır hale getirmeyi amaçlayan eğitim programları kapsamında seçilen adaylar, iş modeli doğrulama kampı, iş planı hazırlama kampı gibi pek çok eğitimlere tabi tutulacaktır. Değerlendirme sonucunda desteklenmesi uygun bulunan iş planları için girişimciden tanımlı bir zaman aralığı içinde kuruluş tanımına uygun şirket kurmaları desteklenecektir. TÜBİTAK ile kurulan şirket arasında sözleşme imzalanmasından sonra girişimciden teminat alınmaksızın hibe olarak proje desteği ve sermaye desteği sağlanacaktır.

“SERMAYE DESTEĞİNİN AMACI: PROTOTİP’İN TİCARİLEŞTİRİLMESİ”

Teknogirişim sermaye desteği ile kuruluşun iş planı çerçevesinde gerçekleştireceği kavramsal tasarım, teknik ve ekonomik fizibilite, teknolojik geliştirme (ticari prototip, demo, benzetim, yazılım algoritması vb.) faaliyetleri ve bu faaliyetler sonucu elde edilen çıktıların ticari değere dönüştürülmesi çalışmalarının bire bir takibi sağlanarak her süreçte TargeT Teknoloji Transfer Ofisi tarafından desteklenecektir.

“TÜBİTAK’TAN 500 BİN TL DAHA ARGE DESTEĞİ FIRSATI İÇİN EĞİTİM SÜRECİ ”

TÜBİTAK BİGG desteği alarak kurulmuş olan bu şirketler, destek bitiş tarihten sonraki 24 ay içerisinde TÜBİTAK KOBİ ARGE Başlangıç Destek Programı’na da başvuruda bulunabilir ve 500 bin TL ye kadar hibe alabileceklerdir.

Teknolojik iş fikrini hayata geçirmek ve ileride kendi şirketini kurmak isteyen herkesi TÜBİTAK’ın Teknolojik İş fikirleri için verdiği 150 bin TL geri ödemesiz Başlangıç Sermaye Desteğine başvuru için davet ediyoruz. Bu program girişimciler için yeni bir adımdır. 20 Haziran 2017 tarihine kadar her teknoloji alanından teknoloji tabanlı, yenilikçi ve ticarileşebilir iş fikri olanlar www.bigg.enteggre.com adresinden online olarak sistemimize başvuru yapmaya davet ediyoruz. 8-9 Temmuz MicroMBA, 15-16 Temmuz İş Modeli Doğrulama Kampı, 22-23 Temmuz İş Planı Oluşturma Kampı olmak üzere, belirtilen eğitimler ile süreç tamamlanacaktır.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.