Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Girişimcilere sertifika

Şahinbey Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB’in müşterek düzenlediği meslek edindirme kurslarına katılan 158 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2018 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 19:14
Kaynak: İHA
Girişimcilere sertifika

Şahinbey Belediyesi ve KOSGEB’in 2018 yılı başında imzaladığı protokol kapsamında yıl boyunca İŞKUR destekli girişimcilik kurslarından eğitimlerini tamamlayacak olan 1000 kişiden 158 daha eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu. Kursiyerler 4 gün 32 saat eğitim alırken, ayrıca 20 TL de destek sağlandı. Şahinbey Belediyesi nikah salonunda düzenlenen sertifika törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, KOSGEB Gaziantep Müdür Vekili Bekir Polat, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.

CESARETLİ OLUN

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantepliler de girişimcilik ruhu olduğunu belirterek "Girişimci olmak çok önemli. ‘Kazancın onda dokuzu ticaret ve cesarettedir’ diye buyurmuştur Peygamber Efendimiz. O nedenle tedbirlerinizi alarak cesaretli olmakta fayda var. Eğitimi aldıktan sonra bilmediğiniz konuları araştırıp sorarsanız yolunuz açık olur, bir yerde bağımlı çalışmaktansa kendi işini kurmak elbette çok daha önemli. Gaziantep’te bu ruh zaten var. Gazianteplilerin hepsi girişimci bir ruha sahip. Bende hayatımda bilmediğim birkaç iş yaptım. Okulu bitirdikten sonra mali müşavirlik, beyaz eşya ve halı ticareti yaptım. Hepsinde de başarılı oldum. Yapacağınız iş ile ilgili iyi araştırma yapıp işin hakkını verirseniz başarılı olursunuz. Ben KOSGEB, İŞKUR ve eğitim veren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

GİRİŞİMCİLİK KRİTERİ İKİYE AYRILACAK

KOSGEB Gaziantep Müdür Vekili Bekir Polat, yeni yılda hibe ve destek oranlarının artacağını belirterek, “Desteğimizin ilk şartı eğitim. Bu eğitimi de geleneksel getiren Şahinbey Belediyemizin bu konuda önemli çalışmaları bulunuyor. Biz KOSGEB olarak, 50.000 hibe 100.000 geri ödemeli kredi desteğinde bulunuyoruz. 2019’un birinci ayından itibaren desteklerimiz değişecek. Yeni dönemde girişimcilik kurslarımız geleneksel ve ileri girişimcilik olmak üzere ikiye ayrılacak. İleri girişimcilik kategorisinde sadece imalatçılar ve yazılımcılar olacak. Bunların üst limiti tamamı hibe olmak üzere 360.000 TL’ye kadar destek vereceğiz. Geleneksel girişimciler dediğimiz kategoriye ise 60.000 TL’ye kadar destek vereceğiz. Buradaki temel kriterimiz ise çalışan sayısına bağlı olacak” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından girişimcilik kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.