Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GKV liselerinden işaret dili ile seminer

GKV Özel Liseleri Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi koordinasyonunda engellilerle empatiyi arttırma etkinlikleri kapsamında işaret dili kullanılarak seminer düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2018 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:29
Kaynak: İHA
GKV liselerinden işaret dili ile seminer

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi öğretmenlerinden Fatma Zehra Doğan rehberliğinde gerçekleştirilen seminer büyük ilgi gördü.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen ve işaret diliyle gerçekleştirilen seminer öğrencilerin büyük ilgisini gördü. Öğrencilerin de katılım gösterdiği söyleşi Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan onaylı işaret dili eğitimi belgesine sahip Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi öğretmenlerinden Fatma Zehra Doğan tarafından gerçekleştirildi. Seminere katılan GKV Özel Fen Lisesi, GKV Özel Cemil Alevli Koleji ve GKV Özel Anadolu Lisesi gönüllü öğrencileri arkadaşlarıyla birlikte engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları ve onlara daha fazla nasıl yardımcı olunması gerektiği konusunda bilgileri işaret dilini de kullanarak paylaştılar. Seminere izleyici olarak katılan öğrenciler arasından seçilen gönüllülerin gözlerini bağlayarak görme engelli, kulaklık takıp sesleri algılamalarını engelleyerek işitme engelli ve tekerlekli sandalye kullanarak yürüme engelli bireylerin yaşamlarını deneyimleyerek empati kurmaları sağlandı.  

Büyük ilgi gören seminerin sonunda öğrenciler hep birlikte "Sev Kardeşim" adlı şarkıyı işaret dili kullanılarak seslendirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.