Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GKV’de Jeolojik Devirlerin Kapıları aralandı

Gaziantep Kolej Vakfı ile Tabiat ve Doğa Varlıklarını Koruma Derneğinin ev sahipliği yaptığı “Tabiat ve Doğa Varlıklarını Koruma Derneğinin genç araştırmacıları Gaziantep Kolej Vakfı Liseleri öğrencilerine jeolojik devirlerin kapılarını açtı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2017 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 18:17
Kaynak: İHA
GKV’de Jeolojik Devirlerin Kapıları aralandı

Jeolojik devirlerin kapılarının aralandığı ve antik döneme ait birçok canlının fosillerinin sergilendiği etkinlik kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel liseleri öğrencileri jeolojik dönemler ve bu dönemlerde ki yaşam şekillerini yakından tanıma şansı yakaladı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Liseleri Müdürü İsmet Tiryaki “Doğal yaşamın korunması ve geliştirilmesi yönündeki çeşitli sosyal sorumluluk projelerine imza atan okullarımız bu kezde jeolojik dönemlere ait yaşamların gözler önüne sergilendiği bir etkinlikle öğrencilerinin antik dönemlerdeki canlı türlerini yakından görmesini sağladı. Gaziantep Kolej Vakfı ile Tabiat ve Doğa Varlıklarını Koruma Derneğinin ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlikte dernek üyeleri çeşitli hayvan fosillerini muhteşem bir şekilde sergilediler ve tanıttılar. Günümüzde yaşayan ve koruma altına alınan ilginç hayvanları yaptıkları sunumlar ile meraklı gözler önüne serdiler. 9, 10,11. sınıf Fen ve Anadolu lisesi öğrencilerimizin dikkatle izlediği bu sunumlar, gençlerimize doğadaki canlıları korumanın önemini vurguladı. Okulumuza getirdikleri muhteşem fosil sergisi merakla gezildi. Gaziantep Kolej Vakfı her alanda olduğu gibi çevreci yaklaşımları ile de eğitime ne kadar önem verdiğini bir kez daha göstermiş oldu. Etkinliğin gerçekleşmesinde bizlere destek veren Tabiat ve Doğa Varlıklarını Koruma Derneği başkan ve üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Öğrenciler sergide yer alan fosiller ve koruma altına alınan hayvan türleriyle ilgili merak ettikleri bir çok konuyu uzmanlara sorarak bilgi sahibi oldu.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.