Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GKV'li miniklerin mozaik sergisi büyük ilgi görüyor

Mozaik sanatıyla tanışan Gaziantep Kolej Vakfının minik öğrencileri özenerek yaptıkları mozaiklerden oluşan ilk sergilerini açtı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2017 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 15:57
Kaynak: İHA
GKV'li miniklerin mozaik sergisi büyük ilgi görüyor

Sergide incelemeler yapan GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy minik öğrencileri kutlayarak ilgi duydukları sanat dallarıyla ilgilenmelerini söyledi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri sanatın bir çok dalıyla ilgili çalışmaları sürdürürken mozaik sanatıyla tanışan minik öğrenciler yaptıkları mozaiklerden oluşan ilk sergilerini Türk sanatları öğretmeni Serpil Ertem rehberliğinde açtı. Açılış törenine GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, GKV Özel İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel ve Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut katıldı. Açılış töreninin ardından öğrenciler kendi yaptıkları mozaikler hakkında bilgiler verdi. Sergide incelemeler yapan GKV Mütevelli ve Yönetim kurulu Başkanı Nüket Ersoy'da minik öğrencileri kutlayarak sanatın insan yaşamında ki yeri ve önemi hakkında bilgiler verdi. Ersoy öğrencilerden mutlaka birkaç sanat dalıyla ilgilenmeleri gerektiğini de ifade ederek sergiye katkı sağlayan öğrenci, öğretmen ve idarecileri kutladı.

TÜRK SANATLARININ BÜTÜN DALLARIYLA İLGİLİ FAALİYET YAPIYORUZ

Türk sanatlarının bütün dallarıyla ilgili Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Türk Sanatları Öğretmeni Serpil Ertem mozaik sanatı hakkında bilgiler vererek "Gaziantep Paleolitik dönemden beri insanlığın yaşadığı bir coğrafyadır. Bu coğrafya ve üzerinde kurulan devletler gerek Fırat nehri gerekse coğrafi konumu sebebi ile ekonomik ve kültürel açıdan oldukça zenginleşmişlerdir. Mozaik sanatı da bu zengin kültürün en önemli parçalarından biridir. Bizler GKV ailesi olarak yaşadığımız topraklarda ki bu zenginlikleri çocuklarımıza tanıtmayı ve öğretmeyi hedefledik. Bugün açtığımız bu sergi Ana Okulu ve İlk Okul öğrencilerimizin büyük bir heyecan ve emeklerle yaptığı eserlerden oluşmaktadır. Ben ve okul yönetimimiz bu toprakların geçmişine ait olan gerek modern gerekse geleneksel Türk sanatlarını tanıtmak ve öğretmeyi amaçlıyoruz. Bu konuda da öğrencilerimizin sevgisi, sabrı ve heyecanı bizlere umut olmaktadır" dedi. Serginin hafta boyunca açık kalacağı da öğrenildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.