Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GKV’li öğrenciler üniversiteleri mercek altına aldı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinin geleneksel üniversite gezisi kapsamında Türkiye'nin en prestijli üniversitelerini mercek altına alarak incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2017 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:12
Kaynak: İHA
GKV’li öğrenciler üniversiteleri mercek altına aldı

91 öğrenci ve 6 rehber öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen geziye Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen ve Anadolu Liseleri 11. Öğrencileri katıldı. 

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen üniversiteli tanımaya yönelik gezinin öğrencilerin geleceklerine yön verecek kararlar almasında etkin rol oynadığını ifade eden GKV Özel Liseleri Müdürü İsmet Tiryaki "Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz üniversiteleri tanıma gezisini bu yılda başarıyla tamamladık. 11.sınıf öğrencilerimizi kapsayan gezimize okulumuzdan altı rehber öğretmenimiz eşlik etti. İstanbul'daki Boğaziçi, Koç, Sabancı, Yeditepe, Acıbadem, Bahçeşehir, Bilgi, Okan, Kadir Has; Ankara'daki ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent gibi seçkin üniversiteler ziyaret edildi. Beş gün süren gezide üniversite öğrencileri ve üniversite hocaları tarafından üniversite tanıtımları yapıldı ve kampüs turları gerçekleştirildi. Bu tanıtımlarda okul öğrencilerimizin soruları tanıtım görevlileri tarafından cevaplanarak öğrencilerin üniversiteler hakkında daha sağlıklı bilgi almaları sağlandı. Üniversite tanıtımlarında ziyaret edilen üniversitelerin çoğunda Gaziantep Kolej Vakfı mezunu öğrencilerin görev alması, öğrencilerimizin üniversitelerle ilgili bilgilerini daha da somutlaştırdı. Mezun öğrencilerimizin üniversitelerde böyle sosyal çalışmalarda görev alması bizleri gururlandırdı. Bu gezi sayesinde öğrenciler İstanbul ve Ankara'da hayalini kurdukları üniversiteleri ve üniversite yaşamını tanımış, böylece gelecek yıl üniversite tercihleri konusunda akıllarına takılan birçok sorunun cevabını bulmuşlardır. Ayrıca bu gezi sırasında buralardaki tarihî ve kültürel mekânları ziyaret etme fırsatı bulmaları öğrenciler için sosyal ve kültürel yönden büyük bir kazanım olmuştur. Böyle kültürel gezilerimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecektir" dedi.

Geziye katılan öğrencilerde kendileri için farklı ufukların açıldığını ifade ederek gerçekleştirilen geziler sonucunda gitmek istedikleri üniversitelerin fiziki yapılarının yanı sıra sahip oldukları kapasite ve sosyal tesisleri de görme şansı yakaladıklarını ifade ettiler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.