Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GKV'liler 19. Ulusal Seçim Konferansında

Robert Kolejinin ev sahipliğinde 19.su düzenlenen Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansı'na GKV Özel Liselerinin altı öğrencisinden oluşan okul delegasyonu da katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2016 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 09:10
Kaynak: İHA
GKV'liler 19. Ulusal Seçim Konferansında

GKV Özel Liseleri Müdürü İsmet Tiryaki Robert Kolejinin ev sahipliğinde 19.su düzenlenen Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansı'na GKV Özel Liselerinden altı öğrencinin katıldığını ifade ederek "Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansı öncesi EYP Türkiye yetkilileri tarafından yapılan ön elemeyi, yazdıkları İngilizce kompozisyonlarla ve grup yazıları ile geçmeyi başaran öğrencilerimiz, okulumuza konferansa katılan 22 liseden biri olma gururunu yaşattılar.

Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Koleji C10-11. sınıfı öğrencilerimizden Alara Özaslan, Berkay Yılmaz, Ahmet Göktekin ve F11A Oya Suran, F10A Emre Abdülkadiroglu, Ufuk Canözer olmak üzere 6 öğrencimiz bireysel ve grup tartışma yazılarının jüri değerlendirilmesi ile birçok okulu eleyerek konferansa delege olarak katılma hakkı kazandılar. Dört gün süren Avrupa Gençlik Parlamentosu 19. Ulusal Seçim Konferansı boyunca Türkiye'nin önde gelen liselerinin altışar öğrenciden oluşan delegasyon gruplarına Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen yönetici ve eğitmenler rehberlik etti. "İnsan Hakları, Kültür, Adalet Sistemi, Ekonomi, Kadın Hakları, Enerji" gibi konular ele alınarak komiteler tarafından çözüm önerileri oluşturulan platformda gerçekleşen Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim resmî jüri ekibi, genel meclis boyunca öğrencilerin performanslarını gözlemlemiş ve puanlamıştır. Her bir komite sunduğu karar taslağını soru-cevap düzenine uygun savunmuş, çözüm önerilerinin geçerliliğini tartışmıştır. Akademik dilin İngilizce olduğu konferansta, karşılıklı paylaşımın yanında, katılımcıların yeni konular hakkında fikir sahibi olmaları sağlanmıştır, ayrıca ilgi duydukları konular hakkında daha fazla araştırma yapıp öğrenmeleri de teşvik edilmiştir.

GKV Özel Liseleri EYP Kulübü öğrencilerimizi gösterdikleri bu üstün performans ve kazandıkları bu başarıdan dolayı kutluyoruz. Bu başarının tesadüf olmadığını, sistemli çalışan ve öğrenen profilinde öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen GKV Özel Okullarının sahip olduğu misyon ve vizyonun sonucu olduğunu da belirtmek isteriz. Yönetici olarak katılacakları uluslararası konferans ve forumların öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanı sıra, bireysel gelişimlerine önemli bir katkı sağlayacağına yürekten inanıyor ve bir kez daha öğrencilerimizi kutluyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.