Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gökdağ haremlik selamlık okul kantinini meclis gündemine taşıdı

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ Gaziantep Dumlupınar Anadolu Lisesindeki öğrenci kantininin kız-erkek olarak ayrılmasındaki amaç nedir?” diye sordu.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:19
Kaynak: İHA
Gökdağ haremlik selamlık okul kantinini meclis gündemine taşıdı

CHP’li Gökdağ, Milli Eğitim Bakanının yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Türkiye İstatistik Kurumunun iller arası başarı eğitim endeksi sıralaması verilerine bakıldığında Gaziantep ilinin 67. Sırada olduğunu, yöneticilerden eğitimdeki bu olumsuz tablonun düzelmesi yönünde atılacak adımlar beklenirken, bazı okul yöneticilerinin Gaziantep’i akılcı, bilimsel eğitime dayalı başarılı bir il olarak gündeme getirme yerine, bağnaz tutucu birtakım uygulamalarla gündeme getirmesinin üzüntü verici olduğunu söyleyerek, Gaziantep Dumlupınar Anadolu Lisesi yönetiminin okul kantini kızlı-erkekli olarak ayrılmasını okul yöneticilerinin kendi fikir dünyalarına göre eğitime şekil vererek görevlerini kötüye kullanmalarının laik, bilimsel ve çağdaş eğitimle bağdaşmayacağını dile getirdi.

Gökdağ, Milli Eğitim Bakanına “Gaziantep Dumlupınar Anadolu Lisesindeki öğrenci kantininin kız-erkek olarak ayrılmasındaki amaç nedir? Bu okulda hangi gerekçelere dayanarak böyle bir uygulama yapılmıştır? Bakanlık olarak, Kanun ve Yönetmeliklere aykırı gerçekleştirilen bu olayda sorumlulukları bulunalar hakkında bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Gaziantep’te Bakanlığınızın karma eğitime aykırı (kantin, yemekhane veya sınıflarda haremlik- selamlık) uygulama yaptığı tespit edilen okullar var mıdır? Var ise bu okullar hangileridir? Yöneticileri hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?” sorularını sordu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.