Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gökdağ Nilüfer Ümmü Gülsüm kız öğrenci yurdunu Meclis’e taşıdı

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:55
Kaynak: İHA
Gökdağ Nilüfer Ümmü Gülsüm kız öğrenci yurdunu Meclis’e taşıdı

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Nilüfer Ümmü Gülsüm Kız öğrenci yurdundaki çatlak ve çökmeleri TBMM gündemine taşıyarak Gençlik Ve Spor Bakanı’na “Gaziantep Üniversitesindeki Nilüfer Ümmü Gülsüm KYK Kız Öğrenci Yurdundaki çatlak ve çökmelere ilişkin Bakanlığınıza herhangi bir şikâyet veya ihbarda bulunulmuş mudur? Bulunulmuş ise bu konuda Bakanlık olarak ne gibi bir çalışma yapılmıştır? ” diye sordu.

Gökdağ, Gençlik ve Spor Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Gaziantep Üniversitesindeki Nilüfer Ümmü Gülsüm KYK Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler kaldıkları yurdun çok kısa bir sürede yapıldığından sağlam olmadığı, her gün binada çöküntüler oluştuğunu ve bina çökecek endişesiyle korku içinde olduklarını dile getirdiklerini belirten Gökdağ, binada oluşan çatlak ve çöküntülerin resimleri bir facia olmadan bir an önce öğrencilerin tahliye edilmesi gerektiğini, daha önce de bu yurt hakkında, asansörlerin çok sık bozulduğu sıcak suyun üst katlara çıkmadığı ve yemekhanelerin yetersizliği nedeniyle öğrencilerin aç kaldığı yönünde yoğun şikâyetler olduğunu söyledi.

Gökdağ, Gençlik ve Spor Bakanına “Gaziantep Üniversitesindeki Nilüfer Ümmü Gülsüm KYK Kız Öğrenci Yurdundaki çatlak ve çökmelere ilişkin Bakanlığınıza herhangi bir şikâyet veya ihbarda bulunulmuş mudur? Bulunulmuş ise bu konuda Bakanlık olarak ne gibi bir çalışma yapılmıştır? Bu yurtları yapan firmanın ismi nedir? Bu yurtları kaç ayda teslim etmiştir?

Bu yurtlar yapılırken yapı denetim firmasının denetimleri tam olarak yapılmış mıdır? Her dökülen betondan numune alınmış mıdır? Demir teslimi yapılmış mıdır? Bakanlık bu yurtları teslim alırken söz konusu şikâyetlere konu olan eksiklikler kontrol edilmemiş midir? Öğrencilerin şikâyetleri dikkate alındığında bu yurtlardaki sorunlar proje hatasından mı kaynaklanmaktadır?” sorularını gündeme taşıdı.

                              

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.